Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Parfumgoeroe Mona Kattan deelt parfum layering-tips

Aha!

Kayali bracht onlangs weer een heerlijke nieuwe geur uit: Vanilla Royale Sugared Patchouli. Hoog tijd om dus eens met founder Mona Katten te bellen over haar parfumfavorieten en -tips. 

Kayali 

Kayali van Huda Beauty is in een mum van tijd uitgegroeid tot een succesvol parfummerk. Het merk bestaat slechts vier jaar, maar de parfums van KAYALI zijn niet meer weg te denken uit de (digitale)parfumschappen. “We zijn in een korte tijd heel ver gekomen”, vertelt Mona trots aan Grazia. “Maar we hebben nog zoveel plannen dat ik me realiseer dat er nog veel moet gebeuren. Ik kan niet wachten om Kayali groter te maken, en dat iedereen de geuren van Kayali kan ervaren en er verliefd op wordt.” 

Het is dan ook niet zo gek dat we in 2023 veel nieuwe launches kunnen verwachten. “We hebben een groot jaar voor de boeg. In 2023 komen er heel veel nieuwe lanceringen; zoveel hebben we nog niet eerder gehad. Ik mag nog bijna niks zeggen over de nieuwe lancering. Het enige wat ik mag zeggen is dat het een zoete verrassing wordt.”

Vanilla Royale

Gelukkig mag Mona wel alles vertellen over KAYALI’s nieuwste geur: Vanilla Royale. “Ik ben een echte vanille-koningin; ik ben dól op vanillegeuren. In al onze geuren zal dan ook altijd vanille of Tonka (een vanilleachtige geur) zitten. Onze community vroeg ons naar een vanillegeur die rijk, verfijnd en long lasting is. Zo kwamen we op het idee om Vanilla Royale te maken.”

“Vanille Royale is een betoverende, boozy geur met rum-noten, oud en veel vanille. De Patchouli helpt om de geuren een boost te geven en dat het een long lasting parfum is. Deze geur is voor mij echt een sexy date night-geur die geschikt is voor mannen en vrouwen. Royale geeft me een fantastisch gevoel!” 

Parfum layering

Het layeren van je parfum – oftewel je parfum in verschillende geuren in laagjes opbouwen – is helemaal hot and happening. Maar hoe werkt zoiets eigenlijk? “Probeer geuren te vinden die een paar gelijke noten bevatten”, raadt Mona aan. “Als de basis een paar dezelfde noten bevat, helpt dat om een fijne samenstelling te creëren.” 

Toch is het vinden van een paar dezelfde basisnoten niet het belangrijkste als het aankomt op parfum layering. “Overdenk het vooral niet, maar maak het vooral leuk voor jezelf. Experimenteer! Als je een bepaalde combinatie niks vindt, probeer je het gewoon nog een keer met andere parfums. Leg jezelf niet te veel regels op. Zorgt dat het experimenteren leuk blijft, en hoe meer je uitprobeert, hoe leuker het is.” 

Wel heeft Mona nog een kleine tip voor het layeren van je parfum: “Spray je zwaarste parfum altijd als eerst, en daarboven op een lichtere geur. Als je het andersom doet, kun je je lichte geur soms niet terug ruiken.” Aha!

Beeld: Mona Kattan