Elleboog Esmee door ruzie met Louisa uit de kom: ‘Ben aan het revalideren’

Esmee vertelt in haar Instagram Stories dat ze al maanden aan het revalideren is en zelfs mantelzorg nodig heeft.

Het gaat er heftig aan toe in Echte Meisjes in de Jungle, en dat terwijl het seizoen pas net is begonnen. Echt gezellig is het niet in de jungle, want tijdens de tweede aflevering kregen een aantal dames het met elkaar aan de stok. De ruzie tussen Esmee Ipema en Louisa Janssen liep zelfs zó uit de hand, dat Esmee er blijvende schade aan over heeft gehouden.

Ruzie

In de tweede aflevering van EMIDJ moesten de twee teams tegen elkaar strijden in het rijstveld. Het rode team ging er uiteindelijk met de winst vandoor en dat werd uitbundig gevierd door de dames. Dit tot groot ongenoegen van het blauwe team, die het geroep van team rood niet kon waarderen. Louisa besloot verhaal te halen bij team rood en riep eerst tegen Annebel dat ze haar mond moest houden. Esmee nam het vervolgens op voor Annebel, waarna Louisa haar aanviel. Esmee viel toen naar beneden het rijstveld in en kwam erg lelijk terecht.

Op social media werd er luidkeels over de ruzie gesproken door de deelnemers, maar nu doet Esmee uitgebreid haar kant van het verhaal. En wat blijkt: de EOTB-ster heeft serieuze verwondingen opgelopen na de ruzie. “Graag wil ik jullie meenemen in mijn verhaal, zodat jullie precies weten wat er nou eigenlijk gebeurd is”, begint Esmee haar bericht in haar Insta Stories. Ze vertelt dat haar team voor de grap een yel had bedacht, omdat het slechts ging om een spelletje. Over en weer werd er tijdens de spellen al naar geschreeuwd, waarna de gemoederen al een beetje hoog opliepen. “Eindelijk wonnen wij ook eens een spel en koos Annebel ervoor om de grap ook eens wat terug te roepen: ‘Zo voelt dat nou he’. Meteen daarna hoorden we Louisa roepen: ‘Wie zei dat, wie zei dat?’. Vervolgens komt ze naar Annebel gelopen en vond ze het nodig om hier ruzie over te maken”, vervolgt Esmee.

Elleboog uit de kom

Esmee besloot het daarom op te nemen voor Annebel, omdat ze niet tegen onrecht kan. “Dit schoot bij Louisa in het verkeerde keelgat, waardoor het uiteindelijk zo is geëscaleerd dat zij mij van de berg naar beneden heeft getrokken. Nu weten we allemaal dat als er geen camera’s waren geweest, dit niet was gebeurd. Alleen is deze actie nu wel echt verkeerd uitgevallen”, legt verder uit.

Esmee wil geen slachtoffer spelen, maar deze situatie heeft helaas echt nare gevolgen gehad voor de realityster. “Helaas ben ik verkeerd op mijn elleboog terecht gekomen, waardoor deze uit de kom is geschoten”, zegt ze. “Beter had ik deze kunnen breken, want nu hebben mijn spieren en pezen de klap opgevangen en nu zit er een scheur in de pees.” Ze legt uit dat een elleboog uit de kom zelden voor komt en moeilijk te herstellen is. Eenmaal terug in Nederland had Esmee daarom een lange weg te gaan. “Ik kan nu na een aantal maanden gelukkig weer dingen doen, maar tot een bepaalde hoogte. Door de lange periode leer je uiteindelijk ook hoe je moet leven en omgaan met een arm die beperkt is.” Tot op de dag van vandaag is Esmee nog aan het revalideren en moet ze elke week twee keer naar de fysio.

Herstel

“Ik en de artsen hopen dat het hiermee uiteindelijk goedkomt, maar anders moet ik uiteindelijk geopereerd worden”, vervolgt ze haar verhaal. “Ik moest dus mantelzorg regelen en dat is lastig als je vrienden de hele week werken en je familie in Nederland woont.” Verder vertelt de realityster dat ze last heeft van mentale klachten en dat ze het haat om thuis te zitten. Inmiddels is de ruzie al drie maanden geleden en leeft Esmee nog steeds elke dag met pijn. “Mijn elleboog krijg ik niet meer recht en er is zelfs een kans dat als de pijn wel weggaat, mijn elleboog nooit meer helemaal goed komt te staan zoals die ooit stond.”

De ’terror’ twin gelooft dat het niet Louisa’s bedoeling was om haar zoveel pijn te doen, maar ze baalt enorm van alles. “Dit avontuur had voor mij heel leuk moeten worden, maar jammer genoeg eindigde dit voor mij in een nachtmerrie’, aldus Esmee. Pff.. Heftig!

Bron: Instagram Stories @esmeeipema | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws