Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marieke Elsinga nog steeds last van zwangerschapsjeuk: 'Staan doet zeer'

'Vandaag hoop ik op de juíste diagnose en dus ook de juíste aanpak'

Portretten De ochtendshow Mattie & Marieke

Marieke Elsinga is inmiddels al anderhalve maand mama van kleine Jip. De radio-dj beviel in november van haar eerste kindje, maar écht genieten van de kleine spruit lukt nog niet helemaal. Marieke heeft namelijk nog steeds erg last van zwangerschapsjeuk, zo vertelt ze vanochtend in een post op Instagram.

Geboorte

En hoewel Marieke sinds de geboorte van Jip regelmatig lieve kiekjes van hem deelt, heeft ze nu een iets minder leuke – verlate – zwangerschapsupdate. "'Jeuk is erger dan pijn', hoor je men wel eens zeggen. Leek mij altijd een beetje onzin. Nou, daar ben ik van teruggekomen", begint Marieke haar post.

Jeuk

"In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen. Voorgeschreven zalfjes en crèmes hielpen maar matig en in de eerste week na Jip z’n geboorte trok het niet weg maar werd het alleen maar erger. Eczeem zou het zijn. Maar de behandeling sloeg niet aan", legt ze uit.

Acht weken na de bevalling, is Marieke nog steeds niet van deze nare jeuk af. "Inmiddels doet staan zeer, ga ik soms gek van de jeuk onder een koude douche en neemt m’n vriend me dansend mee door de woonkamer om me af te leiden (Hollandse hits zijn favoriet!)", vervolgt de presentatrice. "Vanmiddag heb ik een afspraak bij een heel erg goede dermatoloog. Ik heb de nachtjes afgeteld. Vandaag hoop ik op de juíste diagnose en dus ook de juíste aanpak. Ik kom er heus vanaf."

Marieke vindt het belangrijk om dit te delen omdat ze ook de mindere kant van haar kraamtijd wil delen. "Je ziet hier alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces." Ze hoopt andere moeders hiermee een hart onder de riem te steken. Aahw!

Bron & Beeld: Instagram @mariekeelsinga, Brunopress

Showbizz
  • AMSTERDAM, 22-07-2022 Mattie & Marieke luiden de zomervakantie in FOTO: Brunopress: Patrick van Emst Op de foto: Marieke Elsinga