Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De beste make-up tips om je hangover te verbergen

Aha!

Je hebt met oudjaarsavond té diep in het glaasje gekeken, maar moet vandaag wel weer fris en fruitig bij je (schoon)familie aanschuiven. What to do? Met make-up kun je een heleboel verbergen. Wij vertellen je hoe!

IJskoud water

Tja, aan de hoofdpijn en algehele malaise valt weinig te veranderen. Maar aan die zwelling in je gezicht kun je gelukkig wel wat doen! Dompel je gezicht eens in ijskoud water, of wrijf een ijsblokje voorzichtig langs de zwelling. Kou doet namelijk wonderen voor je doorbloeding en frist een vermoeide huid in één splash op. Kate Moss zweert erbij!

Camoufleren

Heb je hele duidelijke wallen en rode vlekken op je gezicht? Als je deze camoufleert zul je er ongetwijfeld al een stuk fitter uitzien. Op YouTube staan duizenden tutorials van make-up professionals die uitleggen hoe je dit het beste en op de meest natuurlijke manier kan doen. Zo kun je wallen het beste wegwerken met een rozige tint. Dit neutraliseert namelijk de blauwtinten van de wallen onder de ogen.

Rode ogen

Kijk je toch een beetje vermoeid uit je ogen? Gebruik dan een highlighter aan de binnenkant van je oog. Ook kun je een witte of huidskleurige eyeliner aanbrengen op je onderste waterlijn. Dit zorgt ervoor dat je weer fris en fruitig uitziet!

Make-up

Meer make-up betekent niet automatisch dat het je helpt om er frisser uit te zien – zeker niet als je brak bent. Vooral zware foundation kan je beter skippen. Alcohol droogt je huid namelijk uit waardoor de foundation niet mooi zal uitsmeren. Ga dus liever voor concealer en gebruik natuurlijke tinten zoals bruin, brons of zachtroze. Met een beetje gloss, oogschaduw, blush of bronzer ben je in vijf minuten weer good to go.

Bron: Flair | Beeld: Brunopress