Thank us later: dankzij deze tips ben je binnen no time van je kater af

Er zijn een aantal trucjes die je kunnen helpen.

Wijn, Aperol Spritz, Espresso Martini: we like it all. Tijdens oud en nieuw nemen we het er dan ook graag van. Ben je de dag erna iets minder happy met jezelf? Dan kunnen deze tips je wellicht helpen.

1. Slapen. Het klinkt zo simpel, maar het werkt volgens toxicoloog Frans Russel echt. “Het kan een dag duren voor je van de kater af bent. Als je een groot deel van die dag slaapt, ben je je hier niet van bewust. Ook krijgt je lichaam de kans om te herstellen. Rust en tijd om te herstellen zijn goed.”

2. Drink cola. “Het kan hem zitten in het effect van suiker. Je bloedsuikerspiegel is verstoord door de giftige werking van het teveel aan alcohol dat je lichaam moet verwerken. Dat kun je met suikerhoudende dranken of voedsel enigszins aanvullen. Er zit ook wat coffeïne in cola, wat volgens studies iets lijkt te helpen. Dit effect zal echter niet heel groot zijn. Daarnaast zit er natuurlijk water in cola, waardoor je in elk geval je vochthuishouding weer beter op gang helpt”, aldus Frank Russel.

3. Eet asperges. Deze groente zou perfect zijn om een kater tegen te gaan, dankzij de vele proteïnen en mineralen. Hoewel het nóg beter is om voor je uitgaat asperges te eten, kan het de dag erna ook geen kwaad.

4. Geroosterd brood met pindakaas. Een geroosterd broodje met pindakaas zou de magische combinatie zijn, blijkt uit onderzoek. Ook ideaal voor de dames die geen keukenprinses zijn, want deze snack is zo in elkaar geflanst.

5. Eet boerenkool. Boerenkool zit vol vitamines, bevat weinig calorieën en ontzettend veel vezels. Door die formule kan het je lichaam verzachten van de extreme hoofdpijn, misselijkheid en alle andere narigheid die bij een kater komt kijken.

6. Sporten. Je moet er misschien niet aan denken als je uit je bed probeert te kruipen, maar naar de sportschool gaan of een rondje rennen kan wonderen doen. Het zou een energieboost voor je humeur zijn en het vele zweten zou ook goed zijn. Zorg er wel voor dat je genoeg water bij je hebt.

Bron: Telegraaf | Beeld: Grey’s Anatomy

Laatste nieuws