Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Matched by Moms Kiki over terugkomst in Nederland: ‘Melvin en ik waren dag en nacht samen’

‘Er is nog steeds veel liefde tussen ons’

Wekenlang genoten kijkers van Matched by Mom van de liefdesontwikkeling tussen Kiki en Melvin. Fans van het programma hoopten dan ook dat de twee in Nederland nog steeds dolverliefd op elkaar zouden zijn. Hoewel er nog steeds veel liefde tussen hen is, hebben ze toch besloten uit elkaar te gaan. Zo vertelt Kiki in gesprek met Grazia. 

Contact

Het was als een sprookje zo mooi: Kiki en Melvin waren in Matched by Mom helemaal naar elkaar toegegroeid en waren aan het eind van de opnames dolverliefd op elkaar. Toch hebben ze recentelijk een punt achter hun relatie gezet. Hoewel de twee op dit moment niet samen zijn, hebben ze nog wel veel contact. “Ons contact is gewoon heel goed”, vertelt Kiki als we met haar bellen. “We zijn helemaal oké met elkaar, hoor. We zien elkaar regelmatig als we met z’n allen (alle kandidaten van Matched by Mom, red.) samen zijn. Mel stuurt me ook regelmatig een appje of we bellen even. Ons contact is nog steed heel goed, en ook liefdevol. Alleen zijn we op dit moment niet samen”, verklaart Kiki. 

Relatie

Nadat Melvin en Kiki terug in Nederland kwamen, waren ze tot over hun oren verliefd op elkaar en hadden ze meteen een relatie. Toch kwam er na een paar weken een eind aan hun sprookje. “Toen we weer thuis waren, hebben we zes heel leuke weken gehad. We leefden echt in een bubbel, en waren dag en nacht samen”, deelt Kiki. 

“Het ging heel snel tussen ons. Na die weken samen, moesten we allebei toch weer ons leven oppakken: weer werken en naar vrienden toe. Toen merkten we dat we allebei in een heel andere levensfase zitten. Ondanks dat we wel verliefd waren, besloten we even afstand van elkaar en onze situatie te nemen.” 

Kiki vervolgt dat zij en Melvin ook allebei nog niet de tijd hadden gehad om alles wat tijdens hun deelname aan Matched by Mom was gebeurd te verwerken. “In die drie weken daar was er zoveel gebeurd. Dat hadden we allebei nog niet helemaal verwerkt. Als je dan meteen in een relatie stapt, gaat het gewoon te snel.” 

Levensfase 

Kiki vertelt dat het jammer is dat het zo is gelopen. “Toen we weer thuiswaren, hadden we meteen een relatie. Dat het veel te snel ging tussen ons, is iets wat we ons achteraf pas realiseerden. Het is heel jammer dat we niet eerst zijn gaan daten, en het rustig aan hebben gedaan.”

Hoewel de twee geen relatie meer hebben, is er zeker geen sprake van een ruzie. “We zijn nooit boos op elkaar geweest.” Ook ligt de breuk niet aan hun leeftijdsverschil vertelt Kiki. “We schelen natuurlijk zes jaar, maar dat hoeft geen probleem te zijn als je in dezelfde levensfase zit. Hij zit alleen in een andere levensfase dan ik. Hij werkt bijvoorbeeld ’s nachts en ik overdag, en we zijn allebei ook heel ambitieus”, verklaart Kiki. “We hebben tegen elkaar gezegd dat de liefde tussen ons echt is, maar dat we elkaar ook de ruimte willen geven om onszelf verder te ontwikkelen en om te groeien. En voor ons betekende dat dat we elkaar los moesten laten.” 

Toekomst

Toch weet Kiki niet of er ooit meer tussen haar en Melvin kan ontstaan dan een vriendschap. "Je weet nooit wat de toekomst voor je in petto heeft. Als we elkaar zien voelt het goed. Maar ik vraag me af of ik een goed gevoel bij hem heb door onze vriendschap en door wat we samen hebben meegemaakt, of dat er toch nog wat meer is tussen ons. We hebben tijd nodig om dat uit te zoeken."  

Beeld: RTL