Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Matched by Mom-Koen en Shanna over daten met moeder erbij

'Koen heeft mijn ouders nog niet ontmoet', zegt Shanna

Koen en Shanna zijn door hun deelname aan Matched by Mom helemaal in love. Dat hebben ze deels aan Koens moeder, Roel, te danken, want zij mocht natuurlijk bepalen met wie haar zoon af en toe op date ging. In gesprek met Grazia vertellen Koen en Shanna hoe het was om te daten onder toeziend oog van Roel.

Moeders erbij betrokken

In Matched by Mom zagen we hoe Anwar, KoenLorenzo en Melvin op zoek gaan naar de liefde. Ze krijgen daarbij hulp van hun moeders, die bepalen met wie hun zoons op date gaan.

Shanna had – aan het begin van het programma – geen idee dat ze haar toekomstige schoonmoeder al op die eerste dag zou leren kennen. De dames wisten wel dat er moeders bij betrokken waren, maar "wij hadden onszelf wijsgemaakt dat dat in het begin zo zou zijn tijdens de castingfase. Dat de moeders ons mochten uitkiezen zeg maar", legt Shanna uit.

Dat bleek dus niet zo te zijn, want de moeders maakten al snel hun intrede in de damesvilla om zich voor te stellen. "Dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje een domper", zegt Shanna. "Ik zei ook op beeld dat ik niks heb met schoonmoeders, maar Roel heeft dat toch wel veranderd." Aahw!

Keuzes

Koen en Shanna zijn dus mede dankzij Roel nu aan het daten, maar toch denkt Koen dat hij ook zonder de hulp van zijn moeder wel voor Shanna was gevallen. "Als we zelf de keuzes hadden mogen maken, dan was mijn voorkeur uiteindelijk ook naar Shanna gegaan", zegt Koen, die eigenlijk nog wel een beetje heeft moeten strijden om het hart van Shanna te veroveren. "Shanna had een oogje op Anwar, maar ik heb goed gestreden voor haar", zegt hij lachend. Én of dat goed heeft uitgepakt!

Enne, heeft Koen inmiddels ook al de ouders van Shanna ontmoet? "Koen heeft mijn ouders nog niet ontmoet", zegt Shanna. Dat lag aan meerdere dingen. "Koen vindt het allemaal maar een beetje nieuw, die schoonouders. Zelf ben ik ook heel erg druk geweest met afstuderen, dus de weekenden dat ik met Koen had afgesproken ging ik gewoon naar hem", aldus Shanna. Koen kan echter niet aan zijn schoonouders ontkomen, want aankomende Kerst zullen ze deze samen doorbrengen. "Dat wordt zijn ontgroening", grapt Shanna.

Beeld: Tom Cornelissen