Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Linda Hakeboom kan opgelucht ademhalen: ‘Daar ging ik weer’

'Het is een mentale mini-marteling.'

Gouden Televizier-Ring Gala 2021 - Rode Loper

Hoewel Linda Hakeboom al een tijdje kankervrij is verklaard, moet ze nog regelmatig op controle komen. Dat is natuurlijk iedere keer weer een ontzettend spannend moment. Gisteren was het weer tijd voor zo'n controlescan, op Instagram vertelt Linda hoe het is gegaan.

Witte tunnel

"Daar ging ik weer, in dat apparaat. In die witte tunnel die mij ging vertellen of ik nog even door mag op deze aardbol of niet", begin Linda haar verhaal. Daarbij deelt de documentairemaakster, die in 2020 werd gediagnostiseerd met borstkanker, een tweetal kiekjes vanuit het ziekenhuis. "Iedere keer bouwt de spanning op naar het moment dat ik in de scanner word geschoven. Ik denk vooraf steeds: 'ah joh, routineonderzoek, natuurlijk is het nog niet terug'."

Voorbereiden op slecht nieuws

Maar zodra het zover is, slaat de spanning toch altijd weer toe. "Als ik eenmaal het ziekenhuis binnenloop, weer een infuus in mijn arm krijg, dat apparaat ingeschoven word, dat enorme lawaai hoor van die machine die mijn lichaam in minuscule plakjes opdeelt, dan bereid ik me automatisch voor op slecht nieuws", vertelt Linda. "Ineens voel ik het overal zitten. Terwijl de technologie om me heen giert, denk ik: 'dat pijntje dat ik voelde, dat is natuurlijk een uitzaaiing. De artsen zien nu op hun schermpje dat het helemaal verkeerd is'."

Mentale mini-marteling

Linda noemt de onderzoeken dan ook een "mentale mini-marteling". Maar gelukkig waren alle zorgen voor niks! "Met gelukkig weer een goed einde", vervolgt ze. "Op de plakjes van mijn lichaam zijn geen kwaadaardige vlekken te zien. Ik mag weer even opgelucht ademhalen!" aldus een blije Linda. "Geniet van het leven, lieve mensen! Ik wens jullie allemaal een geweldige dag vandaag! 💋❤️"

Bron: Instagram @lindahakeboom | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • AMSTERDAM, 14-10-2021 , Theater Carre 56ste Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carre, Amsterdam. Op de foto: *** Local Caption *** Linda Hakeboom