Emotionele Linda Hakeboom: ‘Mag weer meedoen aan het leven’

'Het is zo bijzonder om weer überhaupt zoiets te mogen doen.'

Gisteravond ging er een gloednieuw seizoen van Het Perfecte Plaatje van start. Een van de deelnemers dit jaar, is Linda Hakeboom. De documentairemaakster heeft een pittige tijd achter de rug, en het besef dat ze nu weer aan zo’n mooi avontuur kan deelnemen zorgt daarom voor de nodige emoties.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje. 

Emotioneel moment

In 2020 werd er borstkanker geconstateerd bij Linda. Daardoor moest ze een tijdlang vaak naar het ziekenhuis. Bovendien was het onzekere en spannende tijd voor de documentairemaakster. Gelukkig werd de beauty in april dit jaar kankervrij verklaard en heeft ze inmiddels ook de draad wat betreft werk weer opgepakt. Zo is Linda dit seizoen te zien in Het Perfecte Plaatje.

Voor de allereerste opdracht moest ze samen met duopartner Edwin Jonker een foto maken binnen het thema ‘sterk en zwak’. “Ik ben een paar maanden klaar met chemotherapie en ik ben zo blij dat ik weer iets kan doen”, aldus een emotionele Linda na afloop. “Het is zo bijzonder om weer überhaupt zoiets te mogen doen”, legt ze uit. “Ik word er nu een beetje emotioneel van, dat ik gewoon hier kan staan. Ik heb gewoon een foto gemaakt. Ik mag weer meedoen aan het leven”, zegt ze met tranen in haar ogen.

Hoge ogen

De eerste aflevering zorgt bij Linda niet alleen voor de nodige emoties, maar bovenal voor twee hoge cijfers! De documentairemaakster scoort namelijk hoge ogen bij de jury. Voor haar portret van een ‘zwakke’ Edwin krijgt ze maar liefst en 8.3. Met alleen Edwin en Maik de Boer boven haar, scoort ze hiermee een mooie derde plek in de ranglijst.

De tweede opdracht was een zogenaamde splash-foto. Door een bepaald object in vloeistof te laten vallen, ontstaat er een splash die de fotografen moeten vastleggen. Linda koos voor knikkers. “Want als knikkers in het water vallen, ontstaan er een soort waterkolkjes. Als ik de foto dan omdraai, lijkt het net of de knikkers op pilaartjes van water staan.” Dit creatieve idee wordt door de jury beloond met een 8.5 – het hoogste cijfer van iedereen.

Immuniteit

Door deze twee hoge cijfers, eindigt Linda als eerste weekwinnaar van dit seizoen. Daarmee wint ze immuniteit en kan ze de komende aflevering niet worden weggestuurd. Well done, Linda! Naast Linda Hakeboom, doen Edwin Jonker, Maik de Boer, Trijntje Oosterhuis, Najib Amhali, Tina de Bruin, Filemon Wesselink, Inge Ipenburg, Geraldine Kemper en Bente Fokkens dit jaar mee.

Het perfecte plaatje zie je elke woensdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws