Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rose Bertram over relatiebreuk: ‘Nu kom ík eens op de eerste plaats’

'Het is zo belangrijk om ook voor jezelf te kiezen.'

De afgelopen periode was pittig voor Rose Bertram, want haar relatie met ex-voetballer Gregory van der Wiel liep na tien jaar stuk. Na een moeilijke periode kiest de beauty nu voor zichzelf, zo vertelt ze openhartig in Grazia's Winterboek.

Over eigen leven beslissen

Haar leven leek altijd het perfecte plaatje met luxe reisjes, glamourous feestjes, bezoekjes aan fashionweek en daarnaast een prachtig gezinsleven met twee dochters. Ze woonde in Los Angeles, waar ze naar party's ging met de Kardashians. En ze flaneert op Instagram in de mooiste outfits en altijd perfect in de maquillage. Maar model en personality Rose Bertram heeft ook een andere kant. In Grazia's Winterboek vertelt Rose openhartig hoe het nu met haar gaat. "Het gaat goed. Er is de afgelopen tijd veel veranderd in mijn leven, maar ik ben happy met waar ik nu sta. Mentaal gezien heb ik niet de beste periode achter de rug, maar ik merk dat ik steeds sterker word nu ik op mezelf ben en over mijn eigen leven kan beslissen. Er gaan echt nog wel meer struggles komen, maar ik zie het leven positief en verwacht ook veel mooie dingen."

Enorme vrijheid

Haar relatie met Gregory liep na tien jaar stuk. "Dat heeft natuurlijk meerdere redenen, maar de belangrijkste was dat ik echt tijd voor mezelf nodig heb", vertelt Rose. "Ik wilde uitzoeken wie ik ben zonder hem. Als je al zo lang samen bent – ik was achttien toen we iets kregen – ben je zo met elkaar vergroeid geraakt dat het soms moeilijk is om jezelf te begrijpen. Ik was mezelf een beetje kwijtgeraakt. En dat terugvinden ging binnen mijn relatie niet meer lukken."

De afgelopen jaren is Rose altijd meegereisd voor Gregory's voetbalcarrière. Heeft ze haar eigen dromen daardoor op een tweede plek moeten zetten? "Ik was continu bezig om een balans te vinden tussen beide levens", legt het model uit. "Nu ik op mezelf ben, voel ik een enorme vrijheid om helemaal te doen wat ik wil, om mijn eigen beslissingen te nemen en creatief te zijn. Nu kom ík eens op de eerste plaats, het is zo belangrijk om ook voor jezelf te kiezen. Hoe ik dat invul? Just live life... én door dingen te doen waar ik happy van word."

Geen ruzie

"Eigenlijk is het best wel oké gegaan, omdat Greg en ik altijd op goede voet zijn gebleven", vertelt Rose over de breuk. "Er was geen ruzie, enkel de behoefte om andere keuzes te maken in onze levens. Als het uitgaat omdat je slecht met elkaar bent, is er verdriet of boosheid. Maar Greg en ik hebben nog steeds een relatie, alleen geen liefdesrelatie." De twee zijn nog veel samen voor de kinderen. "Dat helpt heel erg in het proces van verwerken. Je maakt die keuze om uit elkaar te gaan natuurlijk niet van de één op de andere dag; daar is wel wat tijd overheen gegaan. Wat bij ons altijd voorop heeft gestaan, is wederzijds respect. Hij is de vader van mijn kinderen en ik ben de moeder van zijn kinderen. Het is zo belangrijk om elkaar te respecteren en een goede band te houden."

In Grazia's Winterboek vertelt Rose Bertram ook openhartig over haar moeilijke jeugd, Expeditie Robinson en hoe ze haar modellencarrière nieuw leven inblaast. Vanaf morgen in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Kee & Kee @ Sticky Stuff