Rose Bertram schenkt klare wijn over relatiebreuk met Gregory van der Wiel

'Ik ben single... and ready to mingle.'

Verschillende juicekanalen wisten al te vertellen dat de relatie tussen Gregory van der Wiel en Rose Bertram na acht jaar helaas over en uit is. In de YouTube-serie Open Kaart laat Rose zich voor het eerst uit over de break-up.

Gezamenlijke keuze

Wanneer presentator Robbert Rodenburg aan Rose vraagt wat haar relatiestatus is, geeft ze een duidelijk antwoord: “Ik ben momenteel single… and ready to mingle.” Ze vertelt dat Gregory en zij zo’n drie maanden geleden hebben besloten om officieel een punt te zetten achter hun relatie. “Dat hebben we natuurlijk niet in één keer besloten, dat is over een lange periode geweest.”

Van ruzie of bad blood is gelukkig absoluut geen sprake tussen Rose en Gregory. “Hij is de vader van mijn kinderen en ik zou het heel vervelend vinden als wij op een slechte manier uit elkaar zouden gaan”, legt het model uit. “Het is een keuze geweest van ons beiden. We hebben twee verschillende levens op dit moment. Ik ben iets meer gefocust op andere dingen, en dat is hij ook. Vandaar dat wij die keuze hebben gemaakt.”

Mentale gezondheid

De laatste jaren kampte Gregory met paniekaanvallen, iets wat ook invloed had op zijn relatie met Rose. “Er zijn veel mensen die hiermee dealen. Er wordt niet genoeg over gesproken en als je er in mijn geval niet genoeg van afweet, is het heel moeilijk om die persoon te begrijpen”, vertelt het model openhartig. Hoewel ze probeerde om de voetballer hiermee te helpen, was dit voor haar erg zwaar. “Het was niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan. Het breekt mijn hart dat hij zich zo voelt en dat ik het niet kan verhelpen”, deelt ze.

Ready to mingle?

Uiteindelijk is het voor beiden beter om hun eigen weg te gaan, denkt Rose. “Het is fijn om even met mezelf te zijn. Ik was heel jong toen ik hem leerde kennen. Je leeft je leven samen met iemand, je maakt keuzes op basis van die persoon”, legt ze uit. “Nu ben ik een moeder van twee, op de piek van mijn carrière en het is goed voor mezelf om keuzes te maken zonder dat er iemand bij betrokken is.”

Of ze voor een nieuwe liefde openstaat? Daar kan Rose duidelijk over zijn: “Ik ben niet op zoek om een nieuwe relatie te hebben, maar mensen leren kennen of contact hebben met iemand mag wel gebeuren. Hot girl summer“, lacht ze. Daarop heeft Robbert een belangrijke boodschap voor zijn mannelijke kijkers: “Shoot your shot, jongens!”

Bron: Open Kaart | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws