Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

OMG! Er komt een Love Actually-reünie

Jeugdsentiment!

We zijn dol op kerstfilms. Ieder jaar komen er weer een heleboel nieuwe bij, maar één van de meest iconische kerstfilms is natuurlijk Love Actually. De romcom rond de relaties van de absolute topcast staat bijna elke winter weer op de planning voor een cozy filmavond. Nu is er goed nieuws voor fans van de film, want ter ere van het twintigjarige jubileum van de film, is er een special opgenomen.

Reunion Actually

Ja, het is misschien moeilijk te geloven. Maar toch is het écht al twintig jaar geleden dat Love Actually uitkwam. Of in elk geval: bíjna dan. In november 2003 verscheen de film voor het eerst in de bioscopen, en volgend jaar viert de iconische kerstfilm z'n twintigjarig bestaan. Speciaal voor die gelegenheid komt het netwerk ABC met een reeks interviews met de cast en een terugblik op het ontstaan en de impact van de film.

Cast

In de trailer is te zien hoe onder anderen sterren als Hugh Grant, Emma Thompson, Laura Binney en Bill Nighy aanschuiven voor een gesprek over de film. Zo blikt Hugh Grant onder andere terug op die onvergetelijke dansscène op Jump, en onthult hij dat die er bijna niet was gekomen.

Ook zien we toenmalige kindsterretjes Thomas Brodie-Sangster en Olivia Olson terug, die in de afgelopen twintig jaar flink gegroeid zijn. En net zoals toen, brengt Olson ook in de special nog een keer haar versie van Mariah Carey's All I Want For Christmas Is You ten gehore. Ook regisseur Richard Curtis is van de partij.

Zien

Mocht je nu de popcorn vast klaarzetten: voorlopig staat de special gepland voor een uitzending op de Amerikaanse zender ABC op 29 november. Of en wanneer de special op Nederlandse tv te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Bron: CNN, Her.ie, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Videostill, Love Actually