Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lando over winnen HNTM: 'Ik heb het gewoon geflikt'

'Het is echt een droom', vertelt ze in gesprek met Grazia.

Vandaag werd – na een wekenlange wedstrijd – eindelijk bekend wie Holland's Next Top Model 2022 heeft gewonnen. Slechts drie modellen wisten het tot de grande finale te schoppen, maar er kon er maar één de beste zijn. En dat is niemand minder dan Lando!

Gewonnen

“Ik kan er met mijn hoofd nog niet helemaal bij hoor. Ik moet het allemaal nog even laten bezinken", zegt Lando wanneer we met haar bellen. De beauty vertelt dat ze echt niet zag aankomen dat ze zou winnen. “Het is echt een droom, alsof ik niet in de werkelijkheid leef. Het besef moet echt nog komen.”

Volgens Lando was het tot op de laatste minuut nog spannend. “Ik denk dat wij alle drie een hele goede kans hadden om te winnen”, zegt Lando, die naarmate de afleveringen vorderden steeds populairder werd op social media. Daardoor kreeg de Twentse goede hoop om er met de winst vandoor te gaan. “Door het seizoen heen zijn best veel mensen me gaan volgen op social media, waardoor ik wel wist dat ik een goede kans maakte om te winnen. Maar ja, je weet gewoon nooit wat er gaat gebeuren.”

Populair

Op TikTok en Instagram is Lando een waar begrip geworden. Zo gaan haar grappige en nonchalante uitspraken vaak viraal op het video-platform. En hoewel het niet eens haar bedoeling was om grappig te zijn, is dat toch goed gelukt. “Ik denk gewoon niet zo snel na over wat ik eruit flap. Ik ben niet formeel gaan praten, omdat ik op tv kwam, maar gewoon lekker mezelf gebleven.”

En dat is precies wat haar naar de eindstreep heeft gebracht. “Ik heb het gewoon geflikt", zegt ze. "Als ik ergens voor wil gaan, dan ga ik er ook gewoon voor. En als ik mijn doel op één ding heb gericht dan wil ik het ook halen. Mijn doel stond op de finale", vervolgt ze. "Als je meedoet dan moet je het ook goed doen." En óf Lando het goed gedaan heeft! “Daar ben ik echt heel trots op.”

Al met al kijkt Lando met een heel fijn gevoel terug naar haar deelname. "Ik kijk met heel veel liefde terug naar het hele seizoen en iedereen die eraan heeft meegewerkt. Ik heb echt gewoon een tweede familie erbij. En ik heb zin om aan de bak te gaan”, aldus de winnares.

Beeld: Tom Cornelissen