Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jennifer Aniston over pogingen om zwanger te raken: ‘Ik heb alles geprobeerd’

De actrice vertelt openhartig over haar onvervulde kinderwens.

Jennifer Aniston heeft de afgelopen jaren talloze keren te maken gehad met zwangerschapsgeruchten. De actrice heeft nooit kinderen gekregen, maar vertelt in een openhartig interview dat ze wel degelijk een kinderwens had.

Onvervulde kinderwens

In haar interview met Allure spreekt Jennifer Aniston openhartig over haar onvervulde kinderwens. Voor het eerst onthult de actrice dat ze van alles probeerde om zwanger te raken. Zo legt ze uit dat haar dertiger en veertiger jaren moeilijk waren. "Ik probeerde zwanger te raken", vertelt ze aan het blad. "Het was een uitdagende weg voor mij, de weg naar een baby."

De actrice vervolgt dat niemand wist van haar plannen. Dat maakte de vele zwangerschapsgeruchten over haar ook moeilijker. "Al die jaren en jaren en jaren van speculatie... Dat was erg moeilijk. Ik onderging IVF, dronk Chinese theeën, noem maar op. Ik heb alles geprobeerd. Had iemand maar tegen me gezegd: 'Je moet je eicellen invriezen, doe jezelf die gunst'. Maar daar dacht ik niet aan. Dus nu ben ik hier, en is de kans verkeken."

Geruchten

Jennifer lijkt er inmiddels vrede mee te hebben. "Ik heb nergens spijt van", stelt ze. "Ik voel me juist een beetje opgelucht, want ik hoef niet meer te denken of het misschien gaat lukken. Ik hoef er niet meer aan te denken."

Wel gaat ze nog wat dieper in op de geruchten. De ene keer kopten tabloids dat Jennifer haar zwangerschapsbuik geheim probeerde te houden, de andere keer stelden de headlines dat de actrice niet geïnteresseerd was in het krijgen van kinderen. De actrice werd om het laatste zelfs egoïstisch genoemd. "Ik gaf alleen maar om mijn carrière. En God verhoedt dat een vrouw succesvol is en geen kind heeft. En het zou de reden zijn dat mijn man bij me wegging, omdat ik hem geen kind zou geven. Het waren absolute leugens."

IVF

Jennifer praatte niet eerder over haar IVF. Ze legt uit dat ze dat met een reden deed. "Ik heb zoveel jaren mijn verhaal over IVF verbogen gehouden. Ik ben hier heel beschermend over, omdat ik het idee heb dat er zo weinig is dat ik voor mezelf kan houden." Toch vertelde ze er wel over, omdat ze het idee heeft dat er zoveel verhalen de wereld in worden geholpen die niet waar zijn. "Dan kan ik net zo goed wel de waarheid vertellen", stelt ze. "Ik heb het gevoel dat ik nu uit mijn winterslaap kom. Ik heb niets te verbergen."

Bron: Marie Claire, Allure | Beeld: BrunoPress