Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Denzel Slager over Special Forces VIPS-deelname: ‘Famke vond het niet zo leuk’

'Ze maakte zich meteen zorgen.'

Meedoen aan Special Forces VIPS is niet niks. Zo is het programma mentaal en fysiek loodzwaar en moet je ook even afscheid nemen van je familie. Deelnemer Denzel Slager weet er alles van. Aan Grazia vertelt de voormalig voetballer dat hij het erg lastig vond om zijn gezin niet te kunnen spreken. 

Gezin 

“Ik vond het echt heel moeilijk om mijn partner en kindje een tijd niet te kunnen zien. Dat ik Nówie achter moest laten vond ik heel moeilijk. Ik ging daardoor toch met een best zwaar gevoel weg", geeft Denzel toe als we met hem bellen. En ondanks dat je daar dag en nacht bezig bent met de missie, waren er veel momenten dan ik aan ze heb gedacht. Ik had er veel moeite mee dat ik geen contact met ze had", vertelt de voormalig voetballer over de tijd dat hij in Slovenië zat.

Famke 

Denzel was daarbij niet de enige die het moeilijk vond om zijn partner niet te zien. Ook vriendin Famke Louise vond het pittig. “Famke vond het eerst niet zo leuk dat ik mee wilde doen”, geeft Denzel toe. “Tuurlijk vindt ze het een tof programma, maar ze maakte zich meteen zorgen en vond het heel spannend. Ze was gelijk bezig met dat er straks iets met me zou gebeuren. Famke en ik hebben daar wel gesprekken over gehad, maar op een gegeven moment dacht ik: Fam, nu moet je je mond erover houden, want straks ga ik mijn deelname nog afzeggen, haha.”

“Gelukkig lukte het me om haar gerust te stellen en verzekerde ik haar dat ik voorzichtig zou doen en er niks zou gebeuren. Toen had ze er vrede mee. Door mijn deelname ziet Fam mij nu ook op een andere manier. Ik heb dingen gedaan waarvan ik nooit dacht dat ik die zou doen, en ik denk dat Famke daardoor wel trots op me is.” 

Overwonnen 

“Dat ik veel dingen heb gedaan waarvan ik nooit had verwacht dat ik ze zou doen, is voor mij wel echt een overwinning", vertelt Denzel over waar hij trots op is. "Ik heb de eerste aflevering gezien, en als ik sommige dingen terugzie denk ik meteen: dat hoef ik niet nog een keer te doen, haha. Maar dat is wel iets waar ik echt trots op ben.”

Ook is Denzel dankbaar voor de lessen die hij uit zijn deelname heeft gehaald. “Ik moet zeggen dat ik altijd heel erg in mijn hoofd kon blijven zitten. Nu kan ik toch wat rustiger blijven onder bepaalde omstandigheden en raak ik minder snel in paniek. Voorheen was ik echt een paniekzaaier als ik (mezelf) een bepaalde druk oplegde. Dat heb ik nu een stuk minder.” 

Aarden 

Na zijn deelname aan Special Forces – ongeacht hoe kort of lang die duurde – had Denzel wel weer even tijd nodig om te aarden toen hij thuiskwam. “Het was wel weer even wennen om thuis te zijn. Maar ook om te eten op tijden wanneer je dat zelf wil. Dat was voor mij wel echt een dingetje.” 

“Toen ik wegging om mee te doen aan Special Forces had ik veel werk achtergelaten. Toen ik thuiskwam moest ik dat eigenlijk meteen weer oppakken. Maar op een gegeven moment zijn Fam en ik een paar dagen weggeweest om even tot rust te komen, en terug te kunnen blikken op wat ik allemaal heb meegemaakt.” 

Special Forces VIPS is vanaf nu wekelijks te zien bij Videoland. 

Beeld: RTL