Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De nieuwe behandeling waar kappers bij zweren: haar botox

Zou jij dit proberen?

Pluizig haar is voor veel mensen niet wat ze willen. Hoewel het bij sommigen nog wel op te lossen is met een stijltang of wat haarolie, zitten anderen er echt aan vast. Momenteel is er een trend in de haarwereld die dat probleem eenvoudig zou verhelpen: haar botox. Maar wat is dat en hoe werkt het?

Geen naalden, wel glans

In sommige gevallen kunnen zelfs de beste haarproducten er niet voor zorgen dat iemands haar gaat glanzen. Heb jij ook vaak last van dof, droog en pluizig haar? Wellicht is de trend van haar botox dan wel iets voor jou. Verschillende kappers, onder wie Michael Van Clarke, zweren erbij.

Hoewel het klinkt alsof er naalden en spuiten aan te pas komen, is dat helemaal niet het geval. "Botox klinkt gewoon lekker. Deze methode combineert echter alleen maar de effecten van botox en fillers - het gladde en volle - en past dat toe op haar", vertelt Van Clarke. De behandeling draait dan ook niet om het verslappen van spieren, want die heeft je haar immers niet. "Het gaat puur om de conditie van je haar." We kunnen het ook wel zien als een combinatie van een deep-conditioning treatment en een keratin blow dry.

Veel mogelijk

Een behandeling met haar botox is heel eenvoudig: je smeert het in je haar op dezelfde manier als je bij een haarmasker zou doen. In de salon van Van Clarke smeren ze een mixture of nutrients in je haar, wat ze vervolgens sealen met een stijltang. Daarna krijg je een föhnbeurt en het resultaat is sterk, glanzend haar vol volume. Er is niet één standaardbehandeling, want de samenstelling van de mix kan worden aangepast aan jouw haartype.

Zo lang blijft het mooi

Haar botox heeft vooral effect als je last hebt van gespleten haarpunten, pluis en schade (door bijvoorbeeld het gebruik van hitte). "Het is met name handig in de zomer of voor een vakantie, waar het klimaat of wateractiviteiten het onmogelijk maken om alleen op een föhnbeurt te vertrouwen", aldus Van Clarke. Hoe lang je van de resultaten kunt genieten, hangt van de specifieke behandeling af. "Sommige behandelingen zijn tijdelijk en blijven in het haar tot het weer wordt gewassen, andere blijven langer zitten omdat de bestanddelen door föhnen worden vastgezet in het haar", aldus Van Clarke. Bij de tweede optie gaat hij uit van twee tot vier maanden. Zou jij het proberen?

Bron: Woman and Home | Beeld: iStock