Aha: zo vaak moet je je haar wassen

Eindelijk antwoord.

Lees ook

Je haar is je visitekaartje. Maar wat als je last hebt van futloze lokken, krullen die op half zeven hangen, uitval of roos? Wij vroegen naar jullie meest prangende haarvragen en laten haarstylist Huub Eysink ze beantwoorden. Zo zit je nooit meer met je handen in het haar.

Stylist

Huub Eysink is international tophaarstylist. Hij heeft vier keer de award voor Hairdresser of the year bij de Coiffure Awards gewonnen, het meest prestigieuze kappersevent van Nederland. Ook werkt hij mee aan catwalkshows, tv- en modeproducties, geeft hij workshops en presentaties, en staat hij aan het roer van haarsalon Hair Plaza in Zwolle. Huub is gek op curls en kleur en beantwoordt met liefde deze prangende haarvragen. Deze keer beantwoordt hij de vraag: hoe vaak moet je je haar wassen?

Haar wassen

“Kijk, als je een trui veel wast, wordt-ie er ook niet mooier op. Met haar is dat eigenlijk net zo. Maar als jij erg vet haar hebt, dan snap ik dat je daar iets aan wilt doen. Als je overtollig talg op je hoofdhuid hebt, ben je genoodzaakt om te wassen, maar weet dan dat je ook je talgklieren stimuleert. Probeer het zeker niet dagelijks te wassen, maar om de dag. Spoel het die ene dag zonder product alleen uit met lauw tot koud water. Dat zorgt ervoor dat je haar minder snel vet wordt.”

“Heb je gekleurd haar? Dan raad ik aan om je lokken twee tot drie keer in de week te wassen, max. Nog een tip: was je haar altijd twee keer achter elkaar. De eerste keer ontvet je je hoofdhuid en verwijder je stylingproducten, de tweede keer verzorg je je haar.”

Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook