Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Giel de Winter over 10 jaar StukTV: ‘Ik ben nog steeds die kwajongen’

'Vroeger durfde ik mijn ideeën alleen thuis achter mijn computer uit te voeren.'

Giel de Winter is samen met Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens hét gezicht van StukTV, dat dit jaar alweer tien jaar bestaat. Na tien jaar StukTV is Giel zijn eigen productiehuis Signal.Stream gestart. Toch is hij zijn kwajongensstreken nog lang niet kwijt, zo vertelt hij in de nieuwste Grazia. "Al wil ik voor mijn zoon wel het goede voorbeeld geven."

Doorzettingsvermogen

Dit jaar viert Giel de Winter het 10-jarige jubileum van StukTV. Wat is hun geheim? "Ons doorzettingsvermogen", stelt hij in gesprek met Grazia. "Als we geloven in een idee, zorgen we er linksom of rechtsom voor dat we het fixen. Klinkt kapot cliché, maar dat is wel hoe we zover zijn gekomen."

Zowel StukTV als Giel zijn de afgelopen jaren veranderd. De Giel van tien jaar geleden? "Dat is echt een totaal andere Giel!" lacht hij. "Ik praatte niet veel, had weinig zelfvertrouwen en was veel rustiger. Inmiddels ben ik opener, uitbundiger", vertelt de programmamaker. "Vroeger durfde ik mijn ideeën alleen thuis achter mijn computer uit te voeren. Mijn slaapkamer was echt mijn vertrouwensplek. Daar kon ik mezelf zijn en durfde ik alles. Presentator worden was eigenlijk nooit mijn bedoeling. Ik wilde het liefst achter de schermen blijven. Tot we echt iemand nodig hadden en Thomas en Stefan zeiden: ‘Waarom doe jij het niet?’"

Internationaal scoren

De afgelopen jaren hebben de boys veel successen behaald, maar wat zijn voor Giel de hoogtepunten van tien jaar StukTV? "Dat we na een jaar van duizend kijkers in één klap naar honderdduizend gingen. En dat we van Het Jachtseizoen en De Kluis grote programma’s hebben gemaakt, die nu zelfs internationaal scoren", stelt hij trots. "We hebben het nog steeds weleens over de manier waarop Het Jachtseizoen ooit is ontstaan. Met z’n allen in de Ardennen als een echte vriendengroep drinken, blowen, filmen, editen en nachtenlang doorhalen. Nu gebeurt het allemaal heel netjes op kantoor."

Giel mist die begintijd dan ook zeker nog weleens. "Al vind ik nog steeds dat we met Talpa de goede keuze hebben gemaakt, ook door onze groei. Deuren zijn opengegaan, ook internationaal. Nog meer BN’ers wilden graag meewerken. Tegelijkertijd was die kneuterige begintijd echt fantastisch. Dan zaten we zo een hele week video’s te editen, muziek te maken, spelletjes te spelen. Eigenlijk zat er geen rem op. Al hebben we die nog steeds niet."

Goede voorbeeld geven

De heren van StukTV staan bekend om hun gekke streken. Waar ligt voor Giel de grens? "Ik ben nog steeds die kwajongen", geeft hij toe. "Dat begon vroeger met de dagelijkse sleur doorbreken door grensborden van België en Duitsland te verplaatsen of over een pretparkhek te klimmen. Nu vooral door uitbundig te feesten. Ik ben wat rustiger en verstandiger, meer volwassen", vertelt Giel, die inmiddels ook vader is. "Dus wil wel het goede voorbeeld geven. Tuurlijk zal hij weten dat ik altijd een beetje rock-’n-roll ben. Tegelijkertijd heb ik sinds twee jaar andere prioriteiten. Ik probeer bijvoorbeeld minimaal vier keer in de week ’s avonds samen met mijn gezin te eten en m’n zoon naar bed te brengen. En hoe laat ik in het weekend ook thuis kom na een show, de volgende ochtend sta ik weer naast mijn bed om de rest van de dag samen te zijn. Hierdoor ben ik ook stabieler dan ooit."

In de nieuwste Grazia vertelt Giel meer over het vaderschap, zijn relatie en alle aandacht die hij krijgt. Vanaf morgen in de winkel! 

Tekst: Kim Buitenhuis | Beeld: Tom ten Seldam