Yolanda Hadid over jureren bij HNTM: ‘Ik ben rechtdoorzee’

'Ik hoop sowieso dat alle kandidaten een groei doormaken'

Lees ook

Holland’s Next Top Model is momenteel een van onze favoriete programma’s. Niet alleen zijn we onder de indruk van de modellen in spé en de presentatie van Loiza Lamers, maar we zijn ook fan van Yolanda Hadid als jurylid. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze meer over wat ze de kandidaten van HNTM wil meegeven en wat iemand een goed model maakt.

Jurylid

Als moeder van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid weet Yolanda – die zelf ook succesvol model is – maar al te goed hoe het modellenvak in elkaar zit en hoe ze de deelnemers van HNTM kan helpen. “Ik ben rechtdoorzee, maar ben niet naar Nederland gekomen om mensen af te branden”, vertelt ze aan Beau Monde.

“Ik zit al veertig jaar in het vak – oei, nu geef ik mijn leeftijd weg, haha – en besef heel goed met hoeveel meningen, oordelen en vooroordelen jonge modellen te maken krijgen. Ik wil de kandidaten graag dingen leren, maar wel op een positieve manier, met een fijne energie. Ik hoop sowieso dat alle kandidaten een groei doormaken, dingen leren die ze meenemen in hun carrière. Ook als ze niet als model eindigen, maar als bankier of als journalist.”

Model

Maar wat maakt iemand eigenlijk een goed model? “Een goed model is iemand die me een bepaald gevoel geeft, me in mijn hart raakt. Een fraai voorkomen is niet genoeg, er zijn miljoenen mooie vrouwen op de wereld. Een goed model laat iets van zichzelf zien: kwetsbaarheid, intelligentie, een sprankeling. Daarnaast: ik heb mijn dochters altijd voorgehouden dat hard werken gewaardeerd wordt. Wees als eerste op de set en ga als laatste weg. En wees beleefd tegen iedereen die je ziet. De fotograaf, maar ook de mensen van het licht, de catering en de schoonmaak. Respecteer hen, laat zien dat je ze gezien hebt.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Yolanda Hadid meer over Holland’s Next Top Model en haar fashion favorieten. Nu in de winkel!

Bron: Beau Monde (Tekst: Sandra Ten Brink) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook