Merel Beks blikt terug op zwaar jaar na public break-up: ‘Vreselijk’

'Uit elkaar gaan is al heftig genoeg'

Merel Beks won eerder dit jaar De Bachelor en kreeg een relatie met Thomas van der Vlugt. Helaas hield deze relatie geen stand en verbraken de twee – voor het oog van heel Nederland – hun relatie. Dat was niet makkelijk, vertelt Merel in gesprek met &C.

Schijnwerpers

Het leek zo goed te gaan tussen Thomas en Merel na de Bachelor, maar niets bleek deze zomer minder waar. Juicekanalen plaatsen ineens video’s van Thomas, zoenend met een andere dame. Het privéleven van Merel kwam ineens volop in de schijnwerpers te staan. En dat vond Merel vreselijk, zo vertelt ze. “Opeens werd ik herkend. Mensen gingen over me praten, maakten stiekem foto’s en filmpjes en stuurden die door. Dat ik zover zou komen met De Bachelor en dat het zoveel impact zou hebben op mijn privéleven, had ik niet verwacht”, biecht Merel op.

Ze vervolgt dat ze het lastig vond dat juicekanalen ineens interesse in haar hadden en dingen over haar schreven. Vreemden kunnen immers foto’s van je maken en die doorsturen naar zo’n account. Merel weet nog goed toen ze een keer merkte dat mensen haar stiekem fotografeerden. “Ik dronk biertjes met vrienden op een terras, zonder dat ik doorhad dat iemand met z’n telefoon bezig was. Een vriendin gelukkig wel, ze zei: ‘Als je een foto met haar wil, mag je het ook gewoon vragen, hoor.’ Inmiddels ben ik eraan gewend.”

Juicekanalen

Wel geeft Merel aan dat ze sinds haar deelname iets terughoudender is geworden en beter uitkijkt met hoe ze zich in het openbaar gedraagt. “Sindsdien hou ik wel rekening met wat ik doe als ik in het openbaar ben. Hoeveel ik drink. Dat ik niet te luidruchtig ben. Natuurlijk ben ik mezelf, heb ik het naar m’n zin, maar in mijn achterhoofd hou ik er rekening mee dat ik op zo’n kanaal kan belanden”, geeft ze aan.

En hoewel ze meestal wel kon lachen om de roddels over zichzelf op de juicekanalen, was dat wel anders toen een account ineens filmpjes van Thomas plaatste. “Het was vreselijk. Een van de heftigste dingen die ik de laatste jaren meegemaakt heb. Een juicekanaal deelde een filmpje waarop Thomas zoende met een vrouw. Ik kreeg het van vriendinnen doorgestuurd: ‘Heb je dit al gezien?!’”, vertelt Merel. “Thomas en ik hadden op dat moment een break. Ik dacht nog dat het goed zou komen en niet zo plotseling klaar zou zijn. Tot ik opeens dit filmpje zag, samen met half Nederland. Iedereen leek zich ermee te bemoeien. Uit elkaar gaan is al heftig genoeg, maar als juicekanalen zich erin gaan mengen, wordt het nog intenser.”

Emoties

Merel reageerde op de geruchten door een video van zichzelf op te nemen waarin ze emotioneel haar kant van het verhaal deed. “Achteraf betwijfel ik of dat wel het beste was. Maar mijn emoties zaten zo hoog, kennelijk kan ik dan zo reageren.” Ze geeft aan dat ze ervan heeft geleerd en dat ze nu weet wat ze waard is en wat ze wil. “Ik zal open blijven staan voor liefde – met of zonder juicekanalen”, aldus Merel. Duidelijk!

Bron: &C, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws