Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

How to tontour: zó shape je je gezicht met zelfbruiner

Contouren, strobing, baking: forget it all! Tontouring moet dé nieuwe hack zijn om je gezicht te shapen.

Contouren, strobing, baking: forget it all! Tontouring moet dé nieuwe hack zijn om je gezicht te shapen. Vraag je je af wat deze aparte term inhoudt? Same! En daarom hebben wij ons er wat meer in verdiept, zodat we jou precies kunnen vertellen wat het is.

Tontouren

Tontouring houdt in dat je je gezicht contourt met zelfbruiner. Waar je met make-up elke dag opnieuw je gezicht probeert te shapen, is dat met tontouring dus niet meer nodig. De zelfbruiner zorgt er namelijk voor dat het shape-effect langer op je gezicht blijft zitten. Aha! Maarre, dacht je dat je er met zelfbruiner was? Fout! Voor de 'tontour' hack heb je namelijk twee dingen nodig: twee verschillende tinten zelfbruiner.

Hoe werkt het?

  1. Allereerst maak je je huid grondig schoon. Reinig het dus goed met reinigingsproducten en scrub het vervolgens goed zodat je alle dode huidcellen verwijdert. Vergeet daarbij ook zeker niet je nek over te slaan. Je wilt niet eindigen met een duidelijke, donkere lijn in je gezicht, toch?
  2. Vervolgens breng je een licht laagje zelfbruiner aan op je gehele gezicht. En ja, ook hier moet je je nek niet vergeten! Dit zorgt voor die prachtige sunkissed-look.
  3. Kijk jezelf daarna goed aan in de spiegel. Je kunt zo namelijk beter inschatten welke delen je van je gezicht wilt uitlichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je jukbeenderen, kin, kaak en neus.
  4. Let's go! Nu je weet welke delen je van je gezicht wil benadrukken, is het tijd om te tontouren. Breng een klein toefje donkere zelfbruiner aan op een washandje en pak hier telkens een klein beetje vanaf met een foundation kwast. Breng vervolgens de zelfbruiner aan op de plekken waar jij je features wil uitlichten. Tada! Daar is je getontourde shape.

Bron: Elle | Beeld: iStock