5 fouten die we vaak maken bij het reinigen van ons gezicht

Vooral nummer #3 is echt een no go...

Lees ook

Het reinigen van je gezicht is heel belangrijk. En als je dan toch de tijd ervoor neemt, kun je het maar beter meteen goed doen. Hier een paar foutjes die we allemaal maken tijdens onze reinigingsroutine.

Het niet twee keer per dag reinigen van je gezicht

Velen van ons reinigen het gezicht vooral in de avond. Toch is het zeer belangrijk om ook 's ochtends je huid te reinigen en te verzorgen. In de avond zal je vooral de oliën en viezigheid van die dag van je gezicht wassen. Het reinigen van je gezicht in de ochtend zorgt ervoor dat de dode huidcellen ook daadwerkelijk verwijderd worden.

Vergeten om je handen te wassen

Was altijd je handen, dit is echt key voor het reinigen van je gezicht. Even de handen wassen voordat je aan je gezicht gaat zitten, want we willen geen viezigheid en bacteriën overbrengen natuurlijk.

Je gezicht reinigen met een te harde hand

Reinig je gezicht met een beetje liefde please. Je hoeft echt niet twee keer per dag te scrubben, laat het reinigingsproduct zelf het werk doen. Te hard te werk gaan, kan de huid juist alleen maar irriteren en oneffenheden verergeren.

Te heet water gebruiken

Vaak wordt er gedacht dat heet water effectief werkt tijdens het reinigen en dat het poriën opent. Dit is niet waar, het beste is om lauw water te gebruiken. Het lauwe water zal ervoor zorgen dat je geen te droge huid of roodheid in je gezicht krijgt.

Het gebruiken van reinigingsdoekjes

Superhandig zijn ze wel, maar echt goed voor je huid zeker niet. Het beste kun je kiezen voor een gezichtsreiniger op basis van schuim of gel. Bij het gebruik van doekjes blijven er vaak restjes make-up op je gezicht zitten.

Bron: Beau Monde | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook