Huh? Instagram werkt aan BeReal-functie met ‘Candid Challenge’

Ook Instagram ontsnapt niet aan de BeReal-trend.

Lees ook

De Stories van Snapchat, de Reels van TikTok, en nu ook een BeReal-functie? Volgens techies is dat exact waar Instagram aan werkt. Alsof het nog niet genoeg was om in je spontane BeReal-kiekjes netjes voor de dag te komen, krijg je binnenkort dus ook van Instagram de challenge om je ‘echte’ zelf te laten zien.

BeReal vs Instagram

Eindeloos foto’s maken, de beste uitkiezen en vervolgens met een filtertje erover delen via je feed of je stories: we weten allemaal dat Instagram niet de héle realiteit laat zien achter alle knappe kiekjes. En daarom is app BeReal nu zo populair: geen eindeloze foto’s, geen filters, geen Insta-worthy fotomomenten kiezen.

En daar wordt de app stééds populairder mee. Nu Instagram ook al steeds meer gebruikers lijkt te verliezen aan grote concurrent TikTok, besloot het videoplatform weer eens om eens af te kijken wat BeReal zo populair maakt. Je weet wat ze zeggen: if you can’t beat ‘em, join ‘em!

Candid Challenge

Een paar weken geleden voegde Instagram in de stories al een functie toe waarmee je tegelijk met je voor- en achtercamera een foto of video kan maken. Die functie kennen we natuurlijk al van BeReal.

Maar in een testversie van de app zit nu een nieuwe functie verscholen, die nog een stapje verder gaat. De ‘IG Candid Challenge’, zoals de nieuwe functie heet, stuurt je dagelijks op een random moment een notificatie. Gebruikers hebben dan twee minuten de tijd om met zowel voor- als achtercamera een kiekje te maken, en deze met hun volgers te delen. Tja. Beter goed gejat, dan slecht bedacht, toch?

Prototype

Aan techsite The Verge wilde Instagram nog niet héél veel loslaten over de nieuwe functie. “Deze functie is een intern prototype, en wordt niet openbaar getest”, aldus een woordvoerder van moederbedrijf Meta.

Of én wanneer de functie daadwerkelijk op the gram verschijnt, is dus nog niet duidelijk. Wait and see!

Bron: Tweakers | Beeld: Brunopress, The Craft: Legacy

Laatste nieuws

Zie ook