Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Jaap Reesema zorgt voor tranen met uithaal in De Beste Zangers

'Bedankt voor deze tranen.'

Premiere 2 Kleine Kleutertjes: Een Dag om Nooit te Vergeten

Beste Zangers zorgt regelmatig voor absolute kippenvelmomenten. Zo wist Roxeanne Hazes vorige week nog te ontroeren met haar vertolking van Ramses Shaffy's Ik Drink. En in de aflevering van gisteravond konden zowel deelnemers als kijkers hun tranen niet bedwingen bij het optreden van Jaap Reesema.

Nielson

In de vierde uitzending van Beste Zangers stond Niels Littooij, beter bekend als Nielson, centraal. De zanger zit dit jaar precies tien jaar in het vak en heeft al talloze hits op zijn naam staan. Tien jaar geleden brak hij door met zijn nummer Beauty & The Brains in het programma De Beste Singer-Songwriter. Daarna volgden hits als Sexy Als Ik Dans, IJskoud en Mannenharten. De andere deelnemers hadden dus meer dan genoeg keuze uit Nielsons repertoire om zelf ten gehore te brengen.

Grijs

Vooral Jaap Reesema maakte gisteravond veel indruk met zijn uitvoering van het nummer Grijs. De afgelopen twee jaar ging het voor veel mensen namelijk vooral over corona, maar Nielson had wel iets anders aan zijn hoofd. In die periode overleed zijn neef en beste vriend Nathan namelijk aan de gevolgen van leukemie. Een heftige periode, die de zanger kon verwerken door dit nummer te schrijven. Het is dan ook het ‘allerpuurste lied’ dat hij ooit heeft geschreven.

https://www.youtube.com/watch?v=nTd4ODXfvSE

Lovende reacties

Aan Jaap de eer om dit prachtige nummer op zijn eigen manier ten gehore te brengen in Beste Zangers. De uitvoering is klein, breekbaar en heeft grote uithalen die zowel in het programma als bij de mensen thuis een gevoelige snaar raken. "Wat is dit mooi…. Jaap Reesema heeft zo een mooie stem, de emotie dreunt je huiskamer binnen", "Wat is die Jaap Reesema onderschat eigenlijk. Zo goed" en "Kippenvel", klinken de lovende reacties op Twitter.

Ook grote liefde Kim Kötter reageert op Instagram op het prachtige optreden van haar man. "Heel emotioneel. Dank voor deze tranen", schrijft ze bij een fragment van de aflevering. Couldn't agree more!

Bron: Tips & Weetjes | Beeld: Brunopress