Shop de trend: gerecycled denim met artsy touch

Een capsule collectie vol kunst en hoop!

Goed denim gaat never uit de mode. Een stel jeans met sneakers, pumps, een blazer of een t-shirt: je kunt er alle kanten mee op. Denim jassen zijn al even tijdloos en stijlvol. Bovendien gaat een goed stuk spijkerkleding jaren mee – en da’s wel zo duurzaam. Wil je je denim wardrobe een extra eco-friendly en kunstzinnig randje geven? Dan is er nu goed nieuws!

MUD Jeans x Van Gogh Museum

Het duurzame denim-merk MUD Jeans komt namelijk met een samenwerking met het Van Gogh Museum. Het MUD Jeans designteam heeft zich laten inspireren door de brieven, het handschrift en verschillende werken van Vincent van Gogh. Zo hebben de ‘Van Rope’ – het op een kimono geïnspireerde jasje – én ‘Van Wilma’ jeans een all over print van gelaserde zinnen in Van Gogh’s handschrift.

Het ‘Van Tyler’ denimjasje heeft naast het handschrift óók een opvallend oranje borduursel met Van Goghs werk: Zelfportret met grijze vilthoed. De twee tote bags in de collectie kunnen ook als backpack gebruikt worden. Op de redactie zijn we bovendien he-le-maal fan van het mouwloze denimvest ‘Van Vest’ met een prachtig geborduurde Amandelbloesem rugprint.

gerecycled denim
De Van Vest in Starry Blue.

Circulair

Naast de prachtige designs, doet MUD Jeans ook een hoop moois voor de planeet. Dit is namelijk ’s werelds eerste circulaire denim-merk, en de hele Van Gogh-capsule collection bestaat uit gerecycled denim. Ook hier speelde het Van Gogh Museum een rol in.

MUD Jeans deed eerder dit jaar een oproep om oude jeans gratis naar MUD Jeans te sturen, of af te geven bij het Van Gogh Museum. Denim-specialist Calik Denim maakt van de oude jeans een nieuwe denimstof die bestaat uit 30% hennep, 20% post-consumer gerecycled katoen en 50% biologisch katoen.

Hier is vervolgens deze prachtige capsule-collectie uitgekomen van MUD Jeans x Van Gogh Museum. Deze shop je nu via museumshop en geselecteerde MUD Jeans-verkooppunten. Heb je je oog laten vallen op één van de prachtige en praktische tote bags of schorten? Dan is het tijd voor een bezoekje aan de (online) museumshop van het Van Gogh Museum.

gerecycled denim
De Van Bag en Van Easy-jeans in Blossom Blue.

Hoop op betere tijden

De achterliggende gedachte van samenwerking tussen het duurzame denimmerk en het Van Gogh Museum is overigens gebaseerd een quote uit Van Goghs bewaarde brieven aan zijn broer Theo: ‘Hoop hebben op betere tijden moet niet een gevoel zijn maar een iets doen in het heden’. Van Gogh schreef die quote al in 1883, maar dit is nu natuurlijk more relevant than ever.

Ook MUD Jeans kan zich volledig in deze boodschap vinden. Het denim-merk wil dat toekomstige generaties net zoveel van deze planeet kunnen genieten als wij nu doen. En met deze denim-collectie geniet je dus helemaal eco-verantwoord én in stijl van onze planeet.

Bron & Beeld: MUD Jeans

Laatste nieuws