Jeans te strak? Met deze hacks krijg je ‘m wel dicht

Thank us later!

Lees ook

Heb je ein-de-lijk een leuke spijkerbroek gevonden, wil-ie net niet dicht. We know how you feel. Er zijn verschillende dingen die je dan kunt doen: de broek verkopen op Vinted, terugbrengen naar de winkel, óf je probeert een van onderstaande trucjes om je jeans wat ruimer te maken.

Spijkerstof

We hoeven niemand te overtuigen van de kracht van denim. De stof is prachtig, maar het is niet altijd makkelijk om een jeans te vinden die perfect past. Maten van afzonderlijke merken verschillen en wanneer je de broek ook maar een keer te heet wast, kan de fit al anders uitvallen. Is een van jouw geliefde jeans wat te strak geworden? Wij delen hoe je jouw jeans weer wat ruimer kunt maken, zodat-ie perfect past.

Spray water op je jeans en trek eraan om het uit te rekken

Een van de makkelijkste trucs om je spijkerbroek 1 of 2 centimeter wijder te krijgen? Dat is door er lauw water op te sprayen. Leg de broek vervolgens op de grond en ga met je voeten op de pijpen van de spijkerbroek staan. Buig voorover en gebruik je handen om de stof van de spijkerbroek uit te rekken. Doe dit wel terwijl de spijkerbroek nat is. Spuit dus eventueel opnieuw wat lauw water op de broek tijdens het proces. Je kunt de broek vervolgens in alle richtingen optrekken om ‘m maar wat extra centimeters te geven op de plekken waar jij het nodig hebt.

Trek de broek aan en draag ‘m in bad

Als er een moment is waarop we geen kleren dragen, is het wel in bad. Toch kan het warme water in je voordeel werken als je je te krappe jeans draagt tijdens het badderen. Vul een bad met warm water (niet met heet water!), trek de broek aan en ga in het bad zitten. Het warme water helpt om de inrijgingen van de jeans wat losser te maken en uit te rekken. Again: warm water. Heet water heeft namelijk een krimpend effect. Na het badderen is het belangrijk dat je de broek laat drogen aan de lucht. En dat duurt even, aangezien je broek doordrenkt is.

Vermaak de jeans

Heb je een naaimachine in huis en beschik je over basic naai-skills? Dan kun je de broek een klein beetje vermaken. Knip de tailleband van je jeans door ter hoogte van de zijnaden en knip vervolgens ook de zijnaden van de spijkerbroek zo’n 5 centimeter in. Leg hierachter een nieuw stuk spijkerstof (of leer, voor een edgy look). Naai dit stukje stof vervolgens aan de broek, et voilà: de taille van je spijkerbroek is vergroot.

Bron: Marie Claire | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook