Berichtje! Dít zijn de winnaars van Love Island 2022

Eind goed, al goed!

Weken hebben we ernaartoe geleefd en vanavond was het zover: de ontknoping van Love Island 2022. Koppels Lennert & Fé, Jotti & Cas, Sunita & Mert en Imen & Nathan staan in de finale, maar welk paar gaat er met de prijs vandoor?

De finale

Na vijf weken is het zover en kronen presenatoren Victor Verhulst en Holly Mae Brood de winnaars van Love Island 2022. Na het zien van de beelden van de laatste ochtend, een speed wedding en het voorlezen van prachtige brieven kunnen de Islanders niet meer om de uitslag heen: het komt eraan.

Op de vierde plek zijn geëindigd: Imen en Nathan. “We hadden het wel verwacht”, vertelt Nathan over de uitslag. “Ons avontuur was kort, maar we gaan gewoon in Nederland uitzoeken hoe we het verder gaan doorpakken”, aldus de goedlachse. Imen sluit zich daar volledig bij aan. “Na die brief van gisteren denk ik ook: ik laat het gewoon op me afkomen en we zien wel waar het schip strandt.”

Een prachtige derde plek gaat naar het koppel Sunita en Mert. De twee zijn er trots op dat ze het samen tot deze plek schopten en blikken terug op hun tijd in de villa. “Ik vind het mooi”, zegt Mert over de beelden. En daar is Sunita het mee eens: “Weet je wat ik heel erg merk: dat wat onze ouders zeiden over dat vuurtje, nu snap ik wat ze bedoelen.”

And the winnaars are…

De Love Island finale zou de Love Island finale niet zijn als er ook niet wat tranen vloeien. Cas is degene die met waterige ogen terugkijkt naar de prachtige beelden van zijn avontuur met Jotti. “Ik word er best wel emotioneel van”, geeft hij toe. En hij is daarmee niet de enige. Ook Lennert wordt emotioneel wanneer hij samen met Fé terugkijkt naar de beelden van hun avontuur. En of ze nu winnen of niet, de twee zien hun toekomst vol vertrouwen tegemoet. “We hebben al een hele hoop afgesproken en een schemaatje gemaakt met hoe we het willen aanpakken”, lacht Fé.

Overgebleven koppels Fé & Lennert en Jotti & Cas zijn de stellen die ook officially een koppel vormen. Toch kan maar een stel Love Island winnen. Wie de winnaars van Love Island zijn geworden..? Dat zijn Jotti en Cas! “Ik bibber helemaal. Ik ben sprakeloos. Superdankbaar!”, aldus Jotti nadat de uitslag bekend is gemaakt. De twee gaan overigens niet alleen met ware liefde naar huis, maar ook met een geldbedrag van 12.500 euro, want inderdaad: Cas – die de geldenveloppe van Holly kreeg – besluit het bedrag te delen met zijn Jotti.

De tweede plek gaat daarmee naar Lennert en Fé. Of de twee bij de pakken neerzitten? Zeker niet. “Ik heb een jackpot”, aldus Lennert.

Beeld: RTL, Videoland 

Laatste nieuws