Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

BN'ers vieren Pride tijdens Canel Parade in Amsterdam

En déze BN'er mocht de Pride Award in ontvangst nemen.

Pride Canal Parade - 2022

Happy Pride! Vandaag kon het na twee jaar finally weer doorgaan: de Canal Parade in Amsterdam. Tientallen vrolijke boten voeren door de grachten van onze hoofdstad als onderdeel van de Prideweek. Traditiegetrouw trok de optocht weer honderdduizenden bezoekers, waaronder een heleboel BN'ers. Kijk mee!

Robbert Rodenburg

Robbert Rodenburg beleefde de Canal Parade vanaf een van de vele boten. Samen met onder meer Loiza Lamers en Linda Hakeboom. Enne, de dresscode op deze boot was zo te zien paars. We love it! 

Nicolette van Dam & Bas Smit

Ook Nicolette van Dam en hubby Bas Smit waren van de partij. Bas had tevens de eer om de botenparade te openen met een wel heel bijzondere auto, uh boot.

Famke Louise

Famke Louise was net als Robbert te vinden op een paarse boot, samen met onder meer Sam en Rijk Hofman.

Gaby Blaaser

De kleur paars was in trek vandaag, ook Gaby Blaaser trok een purple cut-out dress uit de kast. Looking good! 

Patrick Martens

Patrick Martens genoot samen met zijn partner van Pride Amsterdam. Cute! 

Koninklijk Huis

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima lieten vandaag van zich horen. "De vrijheid om te mogen zijn wie je bent en te houden van wie je wil wensen we iedereen van harte toe", laten ze weten op Instagram. Hear hear!

Pride Award

AVROTROS reikt tevens elk jaar een speciale Pride Award uit, die ging dit keer naar Thorn de Vries. De omroep geeft deze award aan mensen die zich in het bijzonder hebben ingezet voor de LHBTIQ+-gemeenschap. Thorn kreeg de award uit handen van zanger Jeangu Macrooy. De 27-jarige acteur identificeert zichzelf als non-binair. De jury noemt De Vries een 'icoon'. "In de jeugdserie SpangaS, als co-host van de podcast Couple Goals en als schrijver van het boek FAQ Gender. Het is diens missie om mensen meer te leren over genderidentiteit en Thorn doet dit met lef, durf en een aanstekelijke openheid. Dat is bewonderenswaardig, want daar is moed voor nodig", klinkt het in het juryrapport. "Thorn is een lichtend voorbeeld voor de nieuwe generatie."

Bron: RTL Boulevard, Instagram | Beeld: Brunopress