Bas Smit: ‘Soms word ik ook gewoon moe van mezelf’

'Als het leuk is, houd je alles vol!'

Samen met zijn partner Nicolette van Dam heeft Bas Smit het gloednieuwe boek Amsterdam Heeft Alles uitgebracht én heeft hij net zijn eigen wijn gelanceerd. Zo is hij opeens ondernemer, danser, schrijver en wijnboer ineen. Grazia voelde Bas eens aan de tand over hoe hij dit allemaal volhoudt bovenop zijn drukke gezinsleven.

Amsterdam

In hun nieuwe boek Amsterdam Heeft Alles delen Bas en Nicolette de allermooiste hotspots die onze hoofdstad rijk is. Hierover deelt Bas dat ze echt in gesprek zijn gegaan met de locals. “In het boek staan meer dan duizend adressen, maar het is niet alleen maar de Bas en Nicolette-show. Dankzij tips van incrowd Amsterdammers zijn we de stad zelf ook gaan herontdekken. En die plekken van mensen die zo trots zijn op hun wijk vonden wij juist ook leuk om te delen.”

Wanneer we Bas vragen of hij zich nu meer wijnboer, schrijver, of danser voelt, reageert hij lachend: “Ik merk dat ik niet kan kiezen en ik heb besloten dat ik dat ook niet wil. Ik geloof namelijk niet dat iemand maar één ding moet zijn. We hebben maar één leven, laten we daar uithalen wat erin zit.”

True love

Bovendien is Bas heel gelukkig met zijn Nicolette. “Nic kan mij handelen, en dat is uniek… u-Nic haha. We zijn zo verschillend, maar ook hetzelfde. Het is bizar hoe we elkaar soms aankijken en precies dezelfde gedachte hebben. We zitten zo op één golflengte dat het soms eng is. Nic en ik zijn beste vrienden, lovers én zakenpartners”, deelt hij. Zo legt hij uit dat Nicolette hem perfect weet af te remmen wanneer nodig, zelf heeft hij namelijk ‘geen natuurlijke rem’.

Dat afremmen is hard nodig: “Altijd ‘aan’ staan is heel vermoeiend en soms word ik ook gewoon moe van mezelf. Maar ik ben wel beter in voor mezelf zorgen dan Nic.” Bas legt uit dat de flinke drukte niet altijd makkelijk is, maar dat ze het prima naar hun zin hebben met een goed team om zich heen. “En dan hebben we natuurlijk ook nog een gezin, de meiden staan sowieso altijd op één. Het zijn tropenjaren, maar dankzij een topteam om ons heen lukt het om ’t allemaal te doen. En het allerbelangrijkste is: ik heb er zo ontzettend veel plezier in. Als het leuk is, houd je alles vol!”

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Grazia. In het volledige interview vertelt Bas onder andere ook over een zware periode die hij met zijn familie heeft doorgemaakt, hoe hij omgaat met negatieve reacties online, en hoe hij het vindt om opeens prijzen te ontvangen als ‘influencer’. Nu in de winkels!

Bron: Grazia #5 2022 | Interview: Jill Waas | Beeld: Tom ten Seldam | Haar & Make-up: Nick Stijlaart 

Laatste nieuws