Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Tene teleurgesteld in Love Island door omgang met vrouwen van kleur

'Jullie hebben een donkere vrouw met de grond gelijk gemaakt.'

Deze week zagen we Tene in de Love Island-aflevering van RUMAGTV verschijnen. De beauty houdt zich veel bezig met diversiteit en postte al eerder iets op haar Instagram Stories over vrouwen van kleur in realityprogramma’s. Nu haalt ze uit naar Love Island om het gebrek aan diversiteit en de manier waarop ze met vrouwen van kleur omgaan.

Ervaring

Tene laat in haar Instagram Stories weten dat ze bij RUMAGTV haar zegje had gedaan over de diversiteit van Love Island, maar dat dat eruit is geknipt. Vervolgens kunnen we in een lang bericht lezen wat haar ervaring daarmee is geweest. “Ik heb mij een beetje uitgesproken over mijn ervaring op Love Island en vind het hartstikke jammer dat het zo verlopen is”, stelt ze. Ze wilde dit aan de kaak stellen bij RUMAG, maar dit heeft de uiteindelijke versie dus niet gehaald.

Nare ervaring

“Ik vind het dan ook heel erg jammer dat Love Island het voor het oog van de kijkers het weer goed probeert te maken door Imen daarvoor te gebruiken, die zelf ook een nare ervaring heeft gehad.” Of Tene hier refereert naar Imens vorige Love Island-avontuur - dat niet goed afliep door koppelpartner Remco – of een nare ervaring rondom racisme, is niet helemaal duidelijk.

Prachtige vrouw

“Waarom, als jullie een donkere vrouw met de grond gelijk hebben gemaakt, wordt een andere donkere vrouw geprezen zodat mensen het vergeten wat jullie hebben gedaan???”, schrijft Tene geëmotioneerd. “Ik vind het dan ook zo ontzettend jammer dat jullie Imen, die een prachtige vrouw is, hiervoor gebruiken en ook zeker niet netjes.” Tene laat weten dat ze er verder geen woorden meer aan vuil wil maken.

Bron: Instagram @tenedonzo_official | Beeld: Videoland, RTL