Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Love Islands Gideon staat nog steeds open voor de liefde: ‘Jammer dat ik mijn romantische kant niet kon laten zien’

Gideon blijkt een ware romanticus!

Met zijn deelname aan Love Island hield hij vrienden voor het leven over, maar de liefde vond Gideon er niet. En dat is jammer, maar de 25-jarige heeft de hoop op liefde zeker nog niet opgegeven.

Romantische kant uiten

Met het idee dat hij een leuke dame zou ontmoeten, reisde Gideon af naar het zonnige Gran Canaria. Helaas ontmoette hij in de Love Island-villa niemand met wie het klikte op romantisch vlak. "Dat was wel jammer. Je hoopt wel dat je er iemand ontmoet", deelt Gideon met Grazia. "Je gaat er ergens wel vanuit, maar je kunt het niet verwachten. Het is ook een beetje geluk hebben en dit keer had ik het geluk niet. So be it."

Gideon is in de villa altijd zichzelf gebleven, maar hij vond het wel jammer dat hij zijn romantische kant niet kon laten zien. "Ik uit mijn romantische kant op duizenden manieren. Het zit 'm dan in de kleine dingetjes: een ontbijtje regelen, bijvoorbeeld. Of dat ik iets voor iemand maak. Laat ik het zo zeggen: mijn love language gaat over het algemeen door de maag. Een cocktailtje drinken of een kaasplankje maken. Ik had graag de dingen gedaan die Merijn ook deed, maar dat was helaas niet voor mij weggelegd in de villa."

De liefde vinden

Dit seizoen keerden oud Islanders terug in Casa Amor. Dat maakt natuurlijk nieuwsgierig of Gideon zo'n soort avontuur ook ziet zitten. "Love Island was heel leuk, maar ik zou me daar nooit weer voor inschrijven", vertelt de 25-jarige eerlijk. "Het was voor mij niet het programma om echte liefde te kunnen vinden. Alles ging er in sneltreinvaart, terwijl ik iemand ben die zijn tijd moet nemen. Normaal doe ik maanden over wat daar in één week gebeurde. Ik moest zo erg versnellen in alles, het was echt uit mijn comfortzone."

Gideon vervolgt dat hij liefdesprogramma's niet heeft afgezworen. "Het ligt aan de set-up. Ik zou niet mee willen doen aan First Dates, dat vind ik veel te ongemakkelijk. Of Married at First Sight. Afhankelijk van hoe een programma in elkaar steekt, zou ik het wel overwegen." Toch geeft Gideon aan dat hij liever iemand in het dagelijks leven ontmoet. "Elkaar tegenkomen via familie of vrienden, of wanneer ik ergens in het buitenland ben. Dan ontmoet ik altijd heel leuke en gezellige mensen. En dat is ook wel de manier waarop ik het beste kan shinen, in een sociale setting. Iedereen is dan gezellig en het is niet zo geforceerd. Dan heb ik de beste momenten en de beste gesprekken."

Ideale dame

Waar Gideon dan precies naar op zoek naar is? Ook dat weet hij wel. "Ik val echt op een lieve en rustige dame. Ik ben zelf ook een rustig persoon - niet te verwarren met saai. Ik zoek iemand die zorgzaam is, spontaan is en houdt van reizen. Dan kan ik haar ook overal mee naartoe nemen, want die mogelijkheid is er met mijn werk."

Daarnaast zoekt Gideon echt een maatje: "Iemand van wiens aanwezigheid ik echt kan genieten. En dat de relatie heel chill zou zijn. Mijn dagelijks leven is al zo hectisch, ik heb dan geen zin om thuis te komen en in een hectische relatie te zitten, dat wordt me dan te veel."

Hoewel Gideon precies weet wat hij zoekt in een dame en in een relatie, doet hij het nu wel even rustig aan. "Ik sta zeker open voor de liefde, ik ben nog steeds single, maar ik ben nu niet superactief aan het zoeken", vertelt hij. "Love Island heb ik net gehad, dus ik moet even op adem komen. Binnenkort wil ik me er wel weer voor openstellen en ga ik zien wat er gaat gebeuren!"

Beeld: Videoland, RTL