Aha: dit is hoe laat de wekker gaat in de villa van Love Island

We denken vaak dat ze enorm lang mogen uitslapen, maar is dat wel zo?

Lees ook

In de Love Island-villa worden bewoners vaak wakker met een felle lichtinslag. Hoewel we soms het gevoel krijgen dat ze elke dag tot begin van de middag mogen uitslapen, blijkt dat niet helemaal waar te zijn. Er wordt namelijk wel degelijk met een wekker gewerkt!

Telkens vroeg wakker gemaakt

Kady McDermott deed mee aan Love Island UK seizoen 2. Zij beantwoordde de vraag der vragen in Heat Magazine. Wat blijkt? De draaidagen voor het programma zijn erg lang en de deelnemers mochten in haar seizoen nooit langer dan tot 09.30 uur uitslapen. De beauty zei dat de reden daarvoor was ‘dat de producers het niet leuk vinden als de ene helft nog in bed ligt, terwijl de andere helft al ontwaakt is.’ Ze werden vroeg wakker gemaakt met behulp van speakers en mochten alleen op extra lange draaidagen iets langer doorslapen.

Met een zonnebril slapen

Ook Arabella Chi, die meedeed aan Love Island UK in 2019, deed een boekje open over de slaaptijden. In haar seizoen werden de deelnemers wakker gemaakt met mega felle slaapkamerverlichting. Dat is volgens Arabella ook de reden dat we veel Islanders met een zonnebril op in bed zien liggen. Het was bovendien een streng beleid, want een power nap tussendoor was niet toegestaan.

Vaste bedtijden

Er blijkt één cameravrije dag per week te zijn bij het programma, maar die klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Volgens bombshell Rick Dekker, die aan het huidige Nederlandse seizoen meedoet, worden er op die dag namelijk wel bed time rules gehanteerd. “Dat bepalen de programmamakers, dus zij zeggen op een gegeven moment: ‘Jongens, we gaan slapen.’ En soms mag je nog praten in bed, soms niet.” Hij deelde ook mee dat de Islanders gedurende zijn tijd in de villa altijd tussen 08.00 en 09.00 uur ’s ochtends gewekt werden. Van uitslapen in de middag is dus geen sprake. Aha!

Bron: Love Reality | Beeld: Videoland, RTL 

Laatste nieuws

Zie ook