Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom make-up dragen tijdens het sporten geen goed idee is

Je huid zal je dankbaar zijn als je alles er van tevoren af haalt.

We weten allemaal hoe belangrijk een goede skincare routine is voor een mooie huid. Ook de make-upproducten die je gebruikt, spelen daarbij een rol. Een belangrijk punt om op te letten, is dat je die make-up niet draagt tijdens het sporten. Dat kan namelijk vervelende gevolgen voor je huid hebben.

Toch maar even weghalen

Soms kom je er in de loop van de dag achter dat je planning anders loopt dan verwacht. Ineens kun je pas later op de dag sporten, terwijl je 's ochtends uitgebreid je make-up hebt gedaan. De verleiding is dan groot om je full face of make-up gewoon te laten zitten, maar dat kun je beter niet doen. Het kan namelijk behoorlijk wat onzuiverheden veroorzaken. Wij vertellen je er meer over.

Waar of niet waar: een sportbeha is écht nodig tijdens het sporten

Opgezogen door je poriën

Make-up is gemaakt om op je huid te liggen, niet om erin te trekken. Het wordt dus, in tegenstelling tot crèmes, niet automatisch door je huid opgenomen. Tijdens het sporten warmt je huid op, waardoor je poriën opengaan. Dat zorgt ervoor dat alles wat op je huid ligt sneller ook daadwerkelijk in je huid trekt. Ook je make-up kan dan door je poriën worden opgezogen, wat voor flinke verstoppingen kan zorgen.

Extra laag

Daarnaast zorgt make-up voor een laag tussen je huid en de buitenlucht. Tijdens het sporten ga je zweten, wat een manier van je lichaam is om af te koelen. Draag je veel make-up, dan kan het zweet nergens heen en wordt het tegen je huid aangedrukt. Wederom: een recept voor verstoppingen en irritaties, wat tot behoorlijk wat onzuiverheden kan leiden. Ook lenzen en een bril kunnen overigens voor irritaties zorgen (door je brillenmontuur dat - inclusief bacteriën - tegen je huid aangedrukt zit of door de combinatie van lenzen en zweet).

Lang verhaal kort: het is dus absoluut aan te raden om je gezicht zowel voor als na het sporten goed te reinigen. Daarmee voorkom je dat er allerlei viezigheid en make-up in je poriën trekt en voor onzuiverheden zorgt. Less is more tijdens je workout!

Bron: Trendalert | Beeld: iStock