Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dennis Schouten over mentale gezondheid: 'Heb heel donkere gedachten'

'Ik moet ermee aan de slag', deelt Dennis op Instagram.

Dennis Schouten doet in Roddelpraat regelmatig een boekje open over het leven van een ander, maar gisteren deelde hij op Instagram een openhartig bericht over zichzelf. De presentator gaat zijn leven omgooien, vertelt hij eerlijk.

Donkere momenten

Woensdag mocht Dennis maar liefst 27 kaarsjes uitblazen. "De 30 is in zicht en er gaan dingen veranderen", begint hij zijn bericht bij een foto van zichzelf. "Het is lastig om te vertellen, maar ik hoop dat het oplucht om dit te delen." Dennis vervolgt dat hij aanleg heeft voor somberheid en dat hij zich geregeld afvraagt waarom bepaalde dingen nut hebben en waarvoor hij het allemaal doet.

"Het speelt al jaren en ik leerde ermee omgaan", vertelt Dennis hierover. Toch heeft hij er al een tijdje geen grip meer op. "De laatste maanden merk ik dat deze gevoelens toegenomen zijn, wat resulteert in heel donkere momenten met heel donkere gedachten. Ik moet ermee aan de slag."

Moeilijke gesprekken

Dennis beseft dat het roer om moet en hij heeft dan ook een moedig besluit genomen. "Ik ga weer in Enschede wonen, terug naar het begin en moeilijke gesprekken voeren met mensen die daarvoor geleerd hebben", vertelt hij. "Met maar één doel: niet alleen leven omdat het hoort, maar om te kunnen zeggen dat ik soms kan genieten."

"Met vandaag een mooi begin: ik ga nu voor het eerst een week op vakantie in twee jaar tijd waarin we iets moois hebben opgebouwd", deelt Dennis. Met zijn vakantieplannen zit het in ieder geval wel goed: "Mijn hoofd leegmaken met af en toe een borreltje. Santé 🥂."

Lieve reacties

Onder Dennis' openhartige bericht stromen de hartjes en begripvolle reacties binnen. "Komt goed met je", schrijft een volger. Een ander reageert: "Sterkte kerel, openheid en erkennen is het begin en de eerste stap." Ook aan zijn zusje Celine heeft Dennis duidelijk veel steun. "Hou van jou en we maken er een mooie vakantie van", laat zij weten. Awh!

Veel sterkte, Dennis!

Bron: Instagram @dennis_schouten95 | Beeld: BrunoPress