Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Good to know: déze plantaardige olie zou wonderen doen voor je haar

Hello dik en glanzend haar!

In de zomer krijgt je haar heel wat te verduren. Naast de zon die de hele dag op je lokken schijnt, neem je misschien eens een duik in een zwembad vol chloor. Je haar wordt daar helaas niet zo blij van. Resultaat? Haar dat aanvoelt als stro. Koolzaadolie zou dan wel eens de truc kunnen zijn om je droge lokken om te toveren tot een gezond bos haar. Say no more...

Vitamine E

Koolzaadolie kun je vaak terugvinden in de ingrediëntenlijst van allerlei soorten voedingsproducten. Het is populair om mee te koken, maar heeft daarnaast ook vele voordelen voor de gezondheid van je huid, haar en nagels. Koolzaadolie is namelijk rijk aan vitamine E, een vitamine die goed is in het verhelpen van verschillende haarproblemen.

Haargroei

Maar koolzaadolie helpt niet alleen het repareren van je beschadigde haar. Daarnaast verzacht het en helpt het je haar groeien. Ook kan de olie helpen om roos te bestrijden en helpt het bij irritatie aan de hoofdhuid. Hierdoor hoef je minder te krabben, wat de haargroei verlangzaamt.

Dacht je dat het lijstje daar ophield? Think again, want vitamine E is ook nog een essentiële antioxidant is voor sterk haar. Dit zorgt ervoor dat je haar minder snel uitvalt. Thick, luscious hair ligt binnen handbereik.

Hoe gebruik je het?

Je kunt koolzaadolie op verschillende manieren gebruiken om je haar in de beste conditie te krijgen. Gebruik het bijvoorbeeld als haarmasker door gelijke delen koolzaadolie en kokosolie te mengen en dit over je gehele haar aan te brengen en dertig minuten te laten zitten. Of breng twee eetlepels olie puur aan over je gehele haar en hoofdhuid voor een boosting treatment. Als laatste kun je het nog mengen met warm water in een spray bottle en op je haar sprayen als leave-in conditioner. Zo bescherm je de hele dag je haar tegen invloeden van buitenaf. Hello, glanzend en gerepareerd haar!

Bron: Ze.nl | Beeld: Clueless