Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Chrissy Teigen openhartig over alcoholprobleem

'Je kon aan mijn ogen zien dat ik er mentaal niet bij was.'

Afgelopen maandag was het precies een jaar geleden dat Chrissy Teigen voor het laatst alcohol dronk, zo schrijft ze op Instagram. Het model deelt in een openhartige post dat ze wel eens dat zorgeloze gevoel mist, maar naarmate ze zichzelf meer in de drank verloor, alcohol helemaal niet meer zo leuk was.

Anxiety

"Ik dronk steeds meer om de enorme anxiety tegen te gaan," zo schrijft Chrissy, "dat later juist zo goed als weg ging door – get this – te stoppen met drinken." De brunette legt uit dat ze zich zoveel beter voelt op dit moment.

Award shows

Chrissy geeft toe dat ze het frustrerend vindt dat er dagen zijn die ze zich niet kan herinneren door de alcohol. "Zo viel ik eens in slaap terwijl een chefkok ons in mijn huis leerde hoe je een blooming onion maakt. Ik wou dat ik wakker was gebleven." Ze herinnert zich ook weinig van de vele award shows waarbij ze aanwezig was. "Er zijn foto's van gigantische momenten in mijn leven, waar je aan mijn ogen gewoon kan zien dat ik er mentaal niet bij ben." Oh my...

Nachtmerrie

In september 2020 maakten Chrissy Teigen en hubby John Legend ook al een nachtmerrie mee. Het koppel moest afscheid nemen van hun doodgeboren kindje Jack. "Op de zoon die we bijna hadden", schreef ze op Instagram een jaar na de nachtmerrie. "Een jaar geleden gaf je me de grootste pijn die ik me ooit voor kon stellen, om me te laten zien dat ik alles kan overleven, ook al wilde ik dat eigenlijk niet."

Therapie

Dat bewees ze vorig jaar dus: geen druppel alcohol kwam huize Legend-Teigen meer binnen. Enne, dat houdt ze dus nu al 365 dagen vol! "Ik weet niet of ik nooit meer een druppel zal drinken, maar ik weet wel dat ik niet meer zo wil zijn als hiervoor. Dus voor nu is niks het beste. Ik moet de nare dromen maar gewoon boven laten komen en proberen ze uit te zoeken tijdens therapiesessies, zonder alcohol."

Zo is het. Hopelijk kan Chrissy vanaf nu weer nieuwe mooie herinneringen gaan maken, die ze zich wél zal herinneren. "Ik bid voor een nieuwe les hoe je blooming onion maakt", sluit ze haar Instagrampost grappend af – zoals we haar kennen.

Bron: Instagram @chrissyteigen | Beeld: BrunoPress