Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Feenstra openhartig over moeilijke periode: 'Ik huil veel, maar dat is om te kunnen helen'

'Als ik naar mijn kind kijk weet ik dat ik het voor een heel mooi doel doe', aldus het model.

Ze heeft een succesvolle carrière als model en fotograaf en is de trotse mom van baby BrooklynKim Feenstra lijkt het perfecte leventje te leiden. Toch is het niet altijd gemakkelijk voor haar, zo schrijft ze in haar Stories op Instagram. Kim is haar trauma's aan het 'helen' door zichzelf van binnen op te ruimen.

Emotioneel proces

Eerder deelde het model haar struggles als kersverse moeder al in een post op Instagram. Nu merkt Kim dat trauma's uit haar jeugd het haar moeilijk maken om moeder te zijn voor Brooklyn, van wie ze samen met partner Stanley in oktober 2020 ouder werd. "De laatste tijd krijg ik veel flashbacks uit mijn jeugd", laat ze weten in haar Stories. "Ik ben momenteel veel aan het opruimen in mijzelf. Zodat ik mijn verleden niet van invloed kan laten zijn op het heden van mijn kind. Het is een emotioneel proces. Ik heb gebeurtenissen niet verwerkt, maar heb ze geparkeerd en ben doorgegaan."

Veel meegemaakt

Kim heeft een ontzettend moeilijke jeugd gehad, waarin ze eigenlijk helemaal niet werd gezien. Zo had haar moeder een drugsverslaving en zat het model zelfs meerdere keren met haar moeder en zusje in een blijf-van-mijn-lijfhuis door de gewelddadige vriend van haar moeder (en tevens de vader van haar zusje). Daar heeft ze ontzettend veel meegemaakt, vertelde ze eerder al eens.

"Ik ben aan het helen. De trauma's uit mijn jeugd en de trauma's van mijn familie. Het is moeilijk. Maar als ik naar mijn kind kijk weet ik dat ik het voor een heel mooi doel doe", vervolgt de mom op Instagram. Het model laat weten dat ze het gevoel heeft dit te moeten delen, om aan anderen te laten zien dat ze niet alleen zijn met hun moeilijke verleden.

Opruimen

Het proces waar Kim nu in zit is niet gemakkelijk. "Ik erken nu de pijn in plaats van dat ik me groot hou. Dat is pittig. En zwaar. Ik huil veel. Maar dat is om te kunnen helen. Niet om in het verdriet te blijven hangen. Ik ben iemand die altijd oppakt en doorgaat. Maar nu moet ik ook opruimen", besluit ze. Je eigen traumatische verleden aangaan om het weg te houden bij je eigen kind, is alleen maar enorm bewonderenswaardig. You go, Kim!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress