Kim Feenstra openhartig over wens voor tweede kindje

Ze beseft zich maar al te goed dat het krijgen van kinderen niet vanzelfsprekend is.

Lees ook

Kim Feenstra beviel in oktober 2020 van haar zoontje Brooklyn. Voor de nieuwste &C heeft ze voor het eerst met hem geposeerd. Bij die fotoshoot hoort ook een interview, waarin Kim onder ander vertelt over haar kinderwens.

Lastig traject

Zwanger worden was voor Kim niet vanzelfsprekend. Haar eileiders zijn operatief verwijderd en dus was ze voor een zwangerschap aangewezen op ivf. Na het ivf-traject was het raak en het begin van de zwangerschap was – ondanks wat kwaaltjes – een droom. Toch draaide het uiteindelijk uit op een nachtmerrie, omdat Kim Brooklyn niet meer voelde bewegen. Ze vroeg meerdere echo’s aan en daaruit bleek dat de navelstreng vijf keer om zijn nekje gedraaid zijn. Ik was helemaal overstuur. De volgende dag konden we pas terecht in het ziekenhuis. Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen. In het ziekenhuis smeekte ik om een geplande keizersnede, maar dat deden ze niet zomaar.”

Keizersnede

Uiteindelijk lukte het Kim na veel aandringen om een keizersnede te laten inplannen bij 37 weken zwangerschap. De bevalling verliep voorspoedig, maar ze heeft ervan geleerd dat je altijd naar je gevoel moet luisteren en moet vechten voor wat je wilt. “Al kost het uren, dagen en veel tranen, laat je niet zomaar afschepen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim Feenstra (@k2im)

Duidelijk over een tweede

Door het lastige traject dat Kim heeft moeten doorlopen om haar baby boy in haar armen te kunnen houden, is de vraag of ze weleens nadenkt over een tweede kindje best een lastige. Ze heeft echter een duidelijk antwoord: “Ja. Het kriebelt weer. Die gedachte spookt door mijn hoofd, maar ik weet ook dat het niet vanzelfsprekend is. We zijn heel dankbaar dat Brooklyn in ons midden is.” Ze heeft nog geen visioen gehad over een baby, wat ze vlak voor haar eerste zwangerschap wel had. “Maar ik heb weer het volste vertrouwen in het ivf-traject”. Wie weet wat de toekomst brengt!

Bron: &C Oh Baby! | Beeld: BrunoPress, Instagram Kim Feenstra

Laatste nieuws

Zie ook