Documentaire over Akwasi vanaf vandaag te zien op Videoland

In de documentaire zien we de nasleep van zijn veelbesproken speech op de Dam.

Exciting news voor Akwasi! Zijn gelijknamige documentaire over zijn strijd tegen ongelijkheid en racisme is namelijk vanaf vandaag te zien op Videoland. En wij hebben de eerste beelden!

Veelbesproken speech

Akwasi zet zich al jarenlang in tegen ongelijkheid en racisme, maar in zijn missie om dit aan te pakken stuit de rapper en oprichter van omroep ZWART op veel onbegrip. Zo herinneren we ons nog allemaal zijn speech tijdens het Black Lives Matter-protest op 1 juni 2020. Hier zei hij onder meer: “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik ‘m hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.”

Na deze uitspraak raakte alles in een stroomversnelling en kwam Akwasi onder vuur te liggen. In zijn documentaire op Videoland krijgen we onder andere te zien hoe hij met die kritiek omgaat en er toch voor probeert te zorgen dat zijn boodschap overkomt. Akwasi heeft een chaotische, heftige en rumoerige tijd achter de rug, maar probeert deze periode nu met veerkracht en doorzettingsvermogen om te buigen.

Bekijk hier de eerste beelden van de documentaire Akwasi:

Bedreigingen

In de eerste beelden van de documentaire zien we precies hoe heftig de periode na de veelbesproken speech is geweest voor Akwasi. “Ik ging vandaag post halen en ik kreeg een kogelbrief, een poederbrief en een dreigbrief”, vertelt hij over de vele bedreigingen aan zijn adres. “Zijn ogen spreken boekdelen”, vertelt rapper Typhoon over deze periode. “Hij heeft zich zo onveilig gevoeld en voor zijn gezin gevreesd, denk ik ook.” Heavy!

Bron: Videoland | Beeld: BrunoPress, Videoland

Laatste nieuws