Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Holiday from hell: 'Pas na zeven weken mochten we naar huis'

'Na een week ging het helemaal mis.'

Woman at Tegalalang rice terrace in Bali

Maanden kijk je ernaar uit: die heerlijke vakantie. Maar wat als het net iets anders loopt dan gepland? Tahné kan er helaas over meepraten. In Grazia's Zomerboek blikt ze terug op haar heftige vakantie.

Vakantie Bali

"Ik was 23 toen ik samen met mijn vader een mooie reis door Bali maakte. Het was een prachtige ervaring waarbij we onder andere wilde dolfijnen spotten en tempels bezochten. Helaas ging het na ongeveer een week helemaal mis."

"Mijn vader kreeg een hartinfarct en we waren er net op tijd bij. De artsen van de intensive care hoopten dat hij met de juiste medicatie weer beter zou worden, maar helaas was er na een week nog geen verbetering. Daarom moest hij met spoed met een privévliegtuig geëvacueerd worden naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Kuala Lumpur. Daar werd hij geopereerd, maar zijn overlevingskans was maar veertig procent."

Anne en Esther Vedder delen hun favoriete holiday hotspots

Herstellen

"Wonder boven wonder verliep de operatie goed. Daarna moest mijn vader nog lang herstellen, voordat hij fit genoeg was om terug naar Nederland te vliegen."

"Ik bleef bij hem en werd in die periode ook nog eens overvallen door twee jongens op straat. Een ongelooflijke reis waarin van alles gebeurde, maar het belangrijkste was dat mijn vader er bovenop kwam. Na zeven weken mochten we eindelijk naar huis en inmiddels is hij weer helemaal gezond.”

In Grazia's Zomerboek blikken tien vrouwen terug op hun holiday from hell. Nu in de winkel. 

Tekst: Renée Brouwer | Beeld: iStock