Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Kim Feenstra doet boekje open over moeilijke jeugd

'Wat heb ik eigenlijk niet meegemaakt?', vertelt ze openhartig.

Ze heeft een succesvolle carrière als model en fotograaf en is de trotse mom van Brooklyn: Kim Feenstra is happier than ever. Toch zag haar leven er vroeger héél anders uit. In Flair vertelt Kim openhartig over haar heftige jeugd.

Moederschap

Sinds de geboorte van haar zoontje Brooklyn gaat Kim dagelijks met een big smile door het leven. "Ik merk dat mensen toch altijd willen horen dat er iets in mijn leven aan de hand is, maar ik ben momenteel heel erg happy", vertelt ze aan het blad. "Ik stond altijd al met mijn beide voeten op de grond, maar zeker sinds ik moeder ben geworden heb ik mijn doel gevonden."

Gezien worden

Waar ze zich voor het moederschap nog druk kon maken over wat anderen van haar vonden, is dat nu totaal geen issue meer. "Ik heb een moeilijke jeugd gehad, kreeg vaak te horen kreeg dat ik niets zou bereiken, nergens zou komen in het leven. Daardoor heb ik heel lang bewijsdrang gehad, vooral naar mezelf", vertelt ze openhartig. "Maar sinds ik Brooklyn heb, is dat allemaal niet meer belangrijk."

Toch vindt Kim het natuurlijk fijn dat ze nog altijd zo succesvol is als model. "Toen ik laatst door mannenblad FHM werd uitgeroepen tot 'all time favourite' vond ik dat heel gaaf", vertelt ze. Maar als ze niet meer als model zou kunnen werken, zou ze daar ook vrede mee hebben. "Misschien is het eigenlijk wel zo dat ik nog wel gezien wil worden, maar dan in een ander perspectief."

Heftige jeugd

Kim heeft een ontzettend moeilijke jeugd gehad, waarin ze eigenlijk helemaal niet werd gezien. Zo had haar moeder een drugsverslaving en zat het model zelfs meerdere keren met haar moeder en zusje in een blijf-van-mijn-lijfhuis door de gewelddadige vriend van haar moeder (en tevens de vader van haar zusje). Daar heeft ze ontzettend veel meegemaakt, vertelt ze. "Als ik daar ooit een documentaire of boek over zou maken, zouden mensen denk ik niet geloven dat je zoveel kunt meemaken in zo'n korte tijd."

Was de jonge Kim net ergens gewend, gingen ze weer verhuizen. "Omdat we veel verhuisden, heb ik op twaalf basisscholen gezeten en met mijn zusje woonde ik kort in een pleeggezin", vertelt ze. "Daarna kwam ik veel in aanraking met politie en justitie en ben ik in de prostitutie beland. In 2008 kwam mijn vriend Joshua, van wie ik heel veel hield, om het leven door een moord. Daarna ben ik getrouwd en weer gescheiden. Ik bedoel: wat heb ik eigenlijk niet meegemaakt?"

Trauma's opruimen

Om haar zoontje een zo vrij mogelijke opvoeding en toekomst te bieden, volgt Kim een coachingstraject. "Ik denk dat ik heel lang in de overlevingsstand heb gestaan. Ik vond dat ik dat aan hem verplicht was. Ik wilde de trauma's uit mijn jeugd niet aan hem overdragen. Want als je die niet oplost, gebeurt dat onbewust", weet de mom te vertellen.

Ze wil 'haar oude zeer en dat van haar ouders en voorouders' bij Brooklyn weghouden, zodat hij vrij kan zijn. "Ik ben nu dus bezig om die trauma's op te ruimen en dat gaat gepaard met een lach en een traan." You go, Kim!

Bron: Flair, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress