Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Adios! Binnenkort kun je met de nachttrein van Amsterdam naar Barcelona

Nu al zin in!

's Avonds in de trein stappen, en de volgende ochtend wakker worden in Spanje: klinkt ideaal toch? Als het aan de Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper ligt, wordt die droom eind volgend jaar werkelijkheid. We can't wait!

Grootse plannen

European Sleeper wil vanaf volgend jaar drie keren per week een nachttrein van Amsterdam naar Barcelona laten rijden. Nadat de trein uit Amsterdam is vertrokken, zal hij stoppen in Den Haag, Rotterdam en Roosendaal. De volledige reis zal 17 uur duren. Stap je om 17:50 in de nachttrein, dan ben je de volgende dag om 11:20 in het zonnige Spanje. Uit gegevens van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat de startdatum voor dat traject op 10 december 2023 is gezet. Dat is al behoorlijk snel!

Déze 6 festivals wil je deze zomer niet missen

Voordelen ten opzichte van vliegen

Barcelona is al tijden een van de meest populaire holiday destinations vanaf Schiphol. Elke dag gaan er zo'n tien tot vijftien vluchten heen, die ongeveer twee uur duren. Met de trein ben je dus een stuk langer onderweg, maar er zitten meerdere voordelen aan. Je hebt bijvoorbeeld geen last van lange wachtrijen, reist een stuk milieuvriendelijker en zet bij aankomst meteen voet in centraal Barcelona.

Ook andere treinreizen

European Sleeper werd vorig jaar opgericht en heeft als doel om landen in Europa per nachttrein met elkaar te verbinden. Ze zijn op dit moment bezig met verschillende trajecten, waaronder eentje naar de Franse Alpen. De eerste route waar ze zich op richten, gaat van Brussel naar Praag (met tussenstops in Amsterdam en Berlijn). Het is nog niet bekend wanneer de eerste European Sleeper-trein daadwerkelijk gaat rijden. Volgens het bedrijf zelf 'zijn de voorbereidingen in volle gang'. We hopen dat we snel gebruik kunnen maken van de dienst, want het klinkt als een dream come true!

Bron: Hart van Nederland | Beeld: iStock