Yolanthe Cabau over beautyroutine: ‘Ik besteed nu meer tijd en aandacht aan mijn uiterlijk dan vroeger’

Yolanthe doet een boekje open over haar beautygeheimen.

Lees ook

Yolanthe Cabau (37) is actrice, presentatrice, founder van Free A Girl en ze heeft haar eigen app en platform Cabau Lifestyle. Ze woont afwisselend in Los Angeles, Amsterdam en op Ibiza met zoontje Xess Xava (6).

Druk schema

“Door het drukke opnameschema de afgelopen maand in Egypte, waar ik draaide voor mijn nieuwe film, heb ik minder aandacht kunnen besteden aan mijn beauty- en sportroutine. Ik was in principe goed voorbereid, mijn koffer zat vol met alle spulletjes die ik dagelijks gebruik. Van mijn collageen- en proteïnepoeders tot en met gezichts- en haarmaskertjes. Het sporten was natuurlijk niet zoals thuis, maar heb ik toch nog lekker kunnen doen op mijn balkon met mijn Cabau-app. Alleen mijn vaste beautyrituelen schoten er beetje bij in.”

“Ik ben vandaag teruggekomen thuis in LA. Heerlijk weer in bad. Ik maak er altijd een feestje van met wat aromadruppeltjes lavendel en eucalyptus in het water, samen met wat Epsom Salt, zodat mijn hele lichaam kan ontspannen en ik me in een spa waan.”

Gezonde huid en gezond haar

“Ik ben gek op maskers van bijvoorbeeld zwarte klei, groene thee of algen. Als je van tevoren met een dermaroller over je gereinigde huid gaat, absorbeert het masker beter. Elke ochtend, en als het even kan ook voor het slapen, behandel ik mijn gezicht met mijn eigen Cabau ‘face cupping’, een bindweefselmassage die de doorbloeding en aanmaak van collageen bevordert. Het maakt je huid steviger en helpt ook tegen een onderkin.”

“Om mijn haar gezond te houden, gaat ook daar om de drie dagen een masker in. Verder slik ik mijn eigen nieuwe haarpillen en gebruik ik een speciale zachte handdoek om mijn haar mee af te drogen. Geen overbodige luxe, want mijn haar is flink beschadigd door het permanente stijlen.”

Een must

“Na de geboorte van Xess Xava heb ik weleens een pigmentlaser gedaan om melasma (zwangerschapsmasker) mee te behandelen, al had ik er niet heel erg last van. Het resultaat was top, maar na drie zonnestralen waren de vlekjes weer terug. Nu ga ik geen dag de deur uit zonder zonnebrandcrème. Ik houd van crèmes smeren en ben ook dol op red light therapy. Als ik verbetering zie, word ik automatisch blij.”

“Als ik een paar jaar geleden was gaan stappen, viel ik zo in slaap zonder mijn make-up eraf te halen.”

Andere gezichten

“Twee jaar geleden heb ik microblading voor mijn wenkbrauwen gedaan. Destijds vond ik dat mooi, maar nu het effect vervaagd is, teken ik ze gewoon bij. Je kan tegenwoordig ook heel mooie eyeliners laten tatoeëren. Als ik niet zou acteren, zou me dat wel ideaal lijken. Hoe heerlijk om ’s ochtends wakker te worden met een strakgetrokken eyeliner. Maar voor een rol zoals bijvoorbeeld Eva in Liefde Zonder Grenzen, die ernstig ziek is, moet je ook andere gezichten kunnen hebben.”

Body, mind en soul

“Ik besteed nu meer tijd en aandacht aan mijn uiterlijk dan vroeger, omdat ik bewuster ben geworden van mijn gezondheid en weet wat wel en niet werkt. Als ik een paar jaar geleden was gaan stappen, viel ik zo in slaap zonder mijn make-up eraf te halen. Dat zou ik nu niet meer doen. Ik probeer zo lief mogelijk voor mijn body, mind en soul te zijn om het beste uit mezelf te halen.”

Beeld: Martika de Sanders

Laatste nieuws

Zie ook