Yolanthe Cabau over zelfacceptatie: ‘Hier en daar heb ik cellulitis, maar dat is oké’

Yolanthe is happy met haar lichaam, maar dat is niet altijd zo geweest.

Lees ook

Jezelf prachtig vinden, lekker in je vel zitten en blij zijn met je eigen lichaam: het is makkelijker gezegd dan gedaan. Jezelf accepteren is een moeilijk proces, zo weet Yolanthe Cabau in de nieuwste Grazia te vertellen.

Veel meegemaakt

Het is geen geheim dat Yolanthe veel mee heeft gemaakt en het de afgelopen jaren niet makkelijk heeft gehad. Maar ze is terug. Ze schittert niet alleen in de bioscoopfilm Liefde zonder Grenzen, maar staat ook sterker in haar schoenen dan ooit. Ook wat betreft schoonheid.

“In het proces van de afgelopen drie jaar ben ik veel meer gaan beseffen wat beauty écht is, en dat het van binnenuit komt. Dat klinkt cliché, maar als je deep down je eigen happiness en dat gevoel van puurheid hebt gevonden, dan straal je dat ook uit”, vertelt ze. “Daar moet je wel diep voor gaan. Mensen zijn gecompliceerde wezens. Het is best een proces om op zielsniveau te voelen dat je mooi bent.”

Niet happy

Dat is ook wat ze met haar platform Cabau Lifestyle voor ogen heeft: andere vrouwen aanmoedigen om zichzelf beter te leren kennen, zich sterk te voelen en gezond te leven. “Allemaal dingen die ik de afgelopen jaren zelf ook veel meer ontwikkeld heb.”

Ze heeft zich namelijk niet altijd zo zelfverzekerd gevoeld. “Toen ik dertien jaar geleden in Milaan woonde, was ik best wel dun, omdat ik daar wilde voldoen aan het beeld wat ik zag op tv en de catwalk. Als ik de foto’s nu terugzie, denk ik: wat zonde dat dat meisje zich zo liet beïnvloeden door de wereld om zich heen, want ze ziet er niet heel happy uit.”

Beste versie van jezelf

Yolanthe was bang voor de mening van anderen. “Je wilt zo graag geaccepteerd worden. Maar als je het voor anderen doet, dan lukt het nooit. Het moet echt uit jezelf komen. Nu ben ik gezond en voel ik me blij. Ik ben nog steeds slank, maar ik heb mijn rondingen geaccepteerd. Hier en daar heb ik cellulitis en ik heb een wat voller koppie, maar dat is oké. Ik ben er zelfs blij mee. Je hoeft jezelf niet te spiegelen met een supermodel, het gaat erom dat je de beste versie van jezelf wordt. We zijn allemaal anders. Maar er is geen jaloezie, omdat ik happy ben met mezelf!”

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook