Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder nieuw presentatieduo Expeditie Robinson

En op déze datum gaat het nieuwe seizoen van start.

Expeditie Robinson komt terug met een gloednieuw seizoen én een nieuwe presentator. Niemand minder dan Rick Brandsteder neemt de plek van Kaj Gorgels over. Enne, we vertellen je ook meteen wanneer het nieuwe seizoen op de buis is.

Nieuw presentatieduo

Dit seizoen staat er een gloednieuw duo klaar om Expeditie Robinson te presenteren! Vorig jaar nam Kaj Gorgels de plek van Dennis Weening al over, en dit jaar staat er opnieuw een andere man naast Nicolette Kluijver. Niemand minder dan Rick Brandsteder neemt het stokje over van Kaj en gaat het populaire survivalprogramma presenteren.

We moeten echter nog wel een klein beetje geduld hebben voordat de eerste aflevering te zien is. Expeditie Robinson gaat namelijk op 28 augustus van start. Hebben we alvast iets om naar uit te kijken na de zomervakantie. We can’t wait! 

Oude bekende

Rick Brandsteder heeft zelf jaren geleden meegedaan aan Expeditie Robinson en zag het altijd als een droom om het programma te presenteren: “Een droom die uitkomt!”, zegt hij over zijn nieuwe klus. “Na zelf ooit in 2014 een maand als expeditielid op een onbewoond eiland gebivakkeerd te hebben, is het een grote eer om nu aan de andere kant te staan. En ik ben in goede handen van dierbare vriendin en ervaren presentatrice Nicolette Kluijver. Wederom een avontuur wat ik niet had willen missen!”

Nicolette presenteert Expeditie Robinson al sinds 2014, het seizoen van Rick zijn deelname, en heeft zin in het avontuur met haar nieuwe mede-presentator. Toch gaat ze Kaj ook missen. “Natuurlijk ga ik Kaj missen! Rick en ik gaan dit nu samen helemaal eigen maken”, aldus de presentatrice. “Rick is een fijne collega en vriend en we gaan met het gehele team ons stinkende best doen om de mooiste expeditie ooit te maken. We hebben er ontzettend veel zin in.”

Andere projecten

We blijven echter met één vraag zitten: waarom zien we Kaj niet terug? “Kaj is bezig met verschillende projecten, zowel in de media als daarbuiten, die tegelijkertijd vallen met de opnames van Expeditie Robinson”, legt RTL uit. “Hierdoor is hij niet beschikbaar.” Kaj zegt hierover: “Het was een droom om Expeditie Robinson te presenteren, maar helaas vallen de opnames niet te combineren met mijn andere projecten. Ik wens de kandidaten, crew, Rick en Nicolette onwijs veel plezier en succes bij dit prachtige format. Ik ga straks iedere week weer ouderwets op de bank kijken.”

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is zondag vanaf 28 augustus om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Bron: RTL | Beeld: Jasper Suyk.

Laatste nieuws