Expeditie Robinsons Dominique Hazeleger onthult: ‘Ik had een parasiet opgelopen’

'Ook had ik allemaal bultjes op mijn tong door vitaminetekort', aldus Dominique.

Samen met Niels Gomperts en Ferry Doedens stond ze in de finale van Expeditie Robinson: All Stars. Dominique Hazeleger wist uiteindelijk niet te winnen, maar heeft natuurlijk wel flink wat lastige proeven doorstaan. Aan Grazia vertelt ze wat het heftigste is dat ze tijdens het programma heeft meegemaakt.

Parasiet

Een deelname aan Expeditie Robinson was op alle vlakken een hele ervaring voor Dominique. Niet alleen op het eiland, maar ook toen ze weer thuis was. De beauty is maar liefst tien kilo afgevallen. “Acht kilo op het eiland en daarna nog eens twee thuis, omdat ik een parasiet had opgelopen”, vertelt ze.

“Ik dacht eerst dat ik te veel had gegeten na de finale of een voedselvergiftiging had, maar uiteindelijk bleek het een parasiet te zijn. Zelfs het water wat ik dronk kwam eruit, dus ik moest meteen aan de antibiotica. Ik denk dat ik het meest ben afgevallen van iedereen. Ook had ik allemaal bultjes op mijn tong door vitaminetekort.”

Eten

Vitamines waren regelmatig ver te zoeken op het eiland. Sterker nog, het vinden van een goed avondmaal was vaak roeien met de riemen die je hebt. Dominique vertelt dat ze zelfs een rat heeft moeten eten. “Die heb ik samen met Niels en Thomas gevild, gekookt en geroosterd. Veel vlees zat er niet aan, maar het smaakte een beetje naar kip. We hebben ook nog een soort varaan gegeten, je moet toch wat als je erge honger hebt”, weet Dominique te vertellen. Eeeks!

Na de opnames heeft Dominique het er dan ook flink van genomen en lekker veel gegeten bij een buffet. “We mochten alles van de kaart uitkiezen. Niels, Ferry en ik zijn helemaal losgegaan, we hebben pizza, hamburgers, vis, kreeft en ook nog alle toetjes besteld. En daarbij geproost met een biertje. We hebben ons niet ingehouden, daarom was ik ook niet verbaasd dat ik vlak daarna zo ziek werd”, aldus de Expeditie-deelneemster.

Meer lezen over, Dominiques, Niels’ en Ferry’s Expeditie Robinson-avontuur? Je leest het woensdag in de nieuwste Grazia. 

Bron: Grazia (Claudia Witteveen) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws