Ferry Doedens blikt terug op Expeditie Robinson-avontuur: ‘Ik ben meer tot mezelf gekomen’

Hij kijkt met een positief gevoel terug op het avontuur.

Lees ook

Samen met Niels Gomperts en Dominique Hazeleger stond hij in de finale van Expeditie Robinson: All Stars. Ferry Doedens wist uiteindelijk niet te winnen, maar heeft natuurlijk wel flink wat lastige proeven doorstaan. Aan Grazia vertelt hij over zijn ervaringen in het programma.

Trots

Je schopt het natuurlijk niet zomaar tot de finale van Expeditie Robinson, dat weet Ferry ook. Ondanks dat hij niet heeft gewonnen, voelde dat wel zo voor hem, legt Ferry uit. “Niels is een terechte winnaar, hij is een Robinson in hart en nieren. In de finale staan gaf voor mij al hetzelfde gevoel als winnen. Ik zat op zo’n roze wolk en was zo trots dat ik de hele expeditie had mogen meemaken.”

Beesten

De acteur kan dus met trots terugkijken op zijn deelname, al zal hij sommige dingen misschien ook wel willen vergeten. Zoals al het wild life misschien… “Toen de survival guard ons aan het begin vertelde over de schorpioenen en black mamba’s die je kunt tegenkomen, dacht ik wel even: ‘oh my god‘”, vertelt Ferry. “Maar ik heb gelukkig maar één klein slangetje gezien. Wel hebben de ratten letterlijk over me heen gelopen, die hadden no shame. Ook hoor je ze ’s nachts in de pan rommelen, maar je went eraan. In Nederland vind ik ze vies, maar hier zitten ze in hun natuurlijke habitat.”

Terugblik

Al met al is het hele avontuur goed geweest voor Ferry. “Ik ben wel meer tot mezelf gekomen, de kleine dingen in het leven weer gaan waarderen en een tevredener mens geworden. In Amsterdam leef ik best wel in een wereld van gaan, gaan, gaan. Maar ik besef nu dat het ook niet erg is om ’t eens wat rustiger aan te doen en een avond lekker op de bank te zitten.”

Meer lezen over, Dominiques, Niels’ en Ferry’s Expeditie Robinson-avontuur? Je leest het vanaf vandaag in de nieuwste Grazia. 

Bron: Grazia (Claudia Witteveen) | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook