Je leest het โ€™t eerst op Grazia.nl

Trend alert: franjes en ruches maken deze zomer een comeback

Een heerlijke toevoeging aan je zomergarderobe!

Items met franjes of ruches behoren bij veel mensen niet de basics in hun kledingkast. Toch mogen ze deze zomer niet in je collectie ontbreken, want they're back! Enne, kleding of accessoires met franjes zijn niet alleen eyecatchers op een festival, je kunt ze ook prima in het dagelijks leven dragen. Wij geven je wat heerlijke outfit-inspiratie.

Terugkeer van franjes en ruches

Na het extravagante Met Ball is de terugkeer van de franjes en ruches geen big surprise meer. Na een aantal coronajaren kon het event dit jaar op de eerste maandag van mei weer doorgaan. Het is dus niet zo gek dat genodigden uitpakten met hun outfit. Oftewel: veel ruches en veel franjes.

Klimaatactivist Yiye Bastida droeg een franjetop van Chloé, Lily Allen maakte de blits in een Chanel-jurk met franjes, Dakota Johnson hulde zich in een franjepak van Gucci en ook de witte Saint Laurent-jurk die Hailey Bieber droeg bevatte de nodige franjes.

Bij andere celebs waren het de ruches die in de smaak vielen. Gabrielle Union koos voor een Versace-japon met ruches, Kylie Jenner droeg een off-white trouwjurk met rok van ruches van Virgil Abloh en ook Lauren Santo Domingo verscheen in een ruffled skirt van Alaïa. Of ze met deze looks binnen het thema The Gilded Aged pasten, laten we maar even in het midden. 

Everyday look

Over bovenstaande Met-looks kun je natuurlijk veel zeggen, maar over een ding zal iedereen het met ons eens zijn: het zijn niet bepaald outfits die je op een willekeurige maandag uit de kast trekt.

Gelukkig kun je franjes en ruches ook op een everyday manier opnemen in je zomergaderobe. Van subtiel tot wat extravaganter, whatever rocks your boat. Wij speurden Instagram voor je af naar wat inspiratie.

Ruches

Het leuke aan ruches is dat het een simpel kledingstuk naar een hoger niveau kan tillen. Of het nu gaat om een kleine franje langs je broekspijpen (very ABBA, als je het ons vraagt) of een subtiel volantje langs een kraag van een top. Je kunt het zo subtiel, of juist extravagant, maken als je wilt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door christa (@christameier_)

Franjes

Op Instagram zagen we de afgelopen tijd ook al verschillende looks voorbijkomen met franjes. Iemand die deze look al regelmatig rockt, is franjekoningin Leonie Hanne. Maar ook menig ander influencer en modeliefhebber draagt de items met verve.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

We zeiden net al dat je franjes en ruches op een subtiele manier in je garderobe kunt opnemen. Vind je kleding iets te opvallend? Dan kun je het ook altijd nog laten terugkomen in je accessoires. Tassen met ruches en franjes vind je namelijk in overvloed. En anders heb je ook nog oorbellen met leuke franjes. We love it all! 

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress