Move over LBD: de white dress is deze zomer hot and happening

En zo draag je 'm.

Het is een absolute staple in onze garderobe: de LBD, oftewel de little black dress. Deze zomer krijgt ons favoriete zwarte jurkje er echter een concurrent bij. Witte jurken zijn komend seizoen namelijk helemaal on trend.

White dress

Hoewel wij helemaal blij worden van alle felle kleuren die momenteel in de winkels hangen, is er één trend waar wij nog vrolijker van worden: de white dresses. Hoewel een witte jurk in de zomer altijd een goed idee is, is-ie dit jaar populairder dan ooit. Enne, dat snappen wij wel. Of je nou voor een midi-lengte met broderie anglaise gaat of voor een little satin number – het staat allemaal even beeldig.

Er zijn komend seizoen talloze verschillende manieren waarop je een witte jurk kunt dragen. Hieronder zetten we onze favourites op een rijtje.

Broderie anglaise

Een trend die al een paar jaar ontzettend populair is, is broderie anglaise. Zo hebben wij al een paar tops en rokjes met dit gaatjesborduurwerk in onze garderobe hangen. Maarre, als we naar de jurkjes van Moderosa en Trine Kjaer kijken, dan denken wij dat onze collectie very soon uitgebreid gaat worden. Een witte jurk met broderie anglaise is ideaal om casual te dragen met bijvoorbeeld een paar Birkenstocks of slippers. Je maakt de look af met een gevlochten tas en een statement zonnebril.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

Gebreide jurk

Nog een favoriet deze zomer is de gebreide jurk of de crochet dress. Klinkt meer voor de winter dan voor de zomer, maar dat is-ie absoluut niet. Deze light knit is namelijk heel licht en ideaal om te dragen over je bikini of voor een dagje shoppen. Je kunt ‘m tevens makkelijk van day to night dragen, door je sandaaltjes om te wisselen voor een paar high heels. Maak de look af met een strakke low bun en statement earrings en je bent klaar voor een avondje uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Satijn

Wil je echt indruk maken tijdens een zomers avondje? Dan is een satijnen witte jurk the way to go. Kies bijvoorbeeld voor een midi dress voor een chique evenement (uiteraard níet naar een wedding) en een short satin number voor een avondje op het terras. We like.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Begonya Y. (@nyaxyldz)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SOPHIE MURRAY (@sophie_murraayy)

Linnen

Nog een favoriete stof voor de white dresses is linnen. Dit jaar zijn linnen items hot and happening, en daar valt uiteraard ook het witte jurkje onder. Hiermee kun je alle kanten op. Zo kun je ‘m casual over je bikini dragen of onder een open witte, linnen blouse. Draag je ‘m met een paar hakken en opvallende sieraden, dan ben je ready voor een avondje uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noorie Ana (@noorieana)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benthe Liem 🦂 (@bentheliem)

Wat zo fijn is aan linnen, is dat de natuurlijke stof een verkoelende werking heeft. Het materiaal absorbeert vocht, ventileert en is antibacterieel. Ideaal voor in de zomer, dus! Wij weten nu al dat wij deze zomer gaan wonen in een witte jurk van linnen.

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws