Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Douwe Bob over vaderschap: ‘Ik ga het wel anders doen’

De zanger heeft zelf geen makkelijke jeugd gehad.

Douwe Bob gaat wekelijks eten voor dak- en thuislozen koken

Douwe Bob werd in december vader van twee meisjes en mocht eind mei een zoontje verwelkomen. Hoewel de zanger in een half jaar tijd drie kinderen bij drie verschillende vrouwen kreeg, wil hij er alles aan doen om een goede vader te zijn voor de kleintjes. Hij weet in elk geval zeker dat zijn opvoeding anders zal zijn dan die hij van zijn vader kreeg.

Drie kinderen

Het is een druk jaar voor Douwe Bob. De zanger werd afgelopen december voor het eerst vader. Samen met Loes van Delft, met wie hij goed contact heeft, verwelkomde hij dochter Bobby Lou. Later die maand werd zijn tweede dochter geboren, maar de muzikant is tot dusver niet betrokken bij haar leven. Begin dit jaar kondigde hij aan dat er nóg een kindje onderweg was. Samen met zijn (ex-)partner Anouk verwelkomde Douwe Bob op 31 mei hun zoontje Elias Lieven. Hij noemde zijn plotselinge meervoudige vaderschap eerder al eens ‘onorthodox en misschien niet zoals het heurt’, maar dat neemt niet weg dat de zanger dolgelukkig is met zijn drie kinderen.

“Ik wil er zijn en merk dat ik echt heel verliefd ben op m’n kids”, vertelde Douwe Bob gisteravond aan Raven van Dorst in het programma Boerderij van Dorst. “Het is een speciaal ding, een soort luikje in je hart dat opengaat, waarvan ik niet wist dat ik het had.”

Tijd nodig

Binnen een half jaar tijd drie kinderen bij drie verschillende vrouwen, dat is natuurlijk niet niets. Hoewel Douwe Bob momenteel niet met alle moeders even goed contact heeft, wil de kersverse vader er alles aan doen om er voor zijn kinderen te zijn. “Maar het is nog zo vers. Het moet allemaal een plekje vinden”, laat hij weten aan Raven.

Geen makkelijke jeugd

Wat de muzikant in ieder geval wel weet, is dat hij zijn kinderen een betere jeugd wil geven dan hij zelf heeft gehad. De vader van Douwe Bob overleed begin 2020 aan het syndroom van Korsakov, een hersenaandoening die meestal voorkomt bij mensen met een ernstige en langdurige alcoholverslaving. “Ik had twee vaders. Een nuchtere vader en een dronken vader”, vertelde de zanger in het programma. “Hij was een zware alcoholist. Ik heb niet een heel fijne jeugd gehad. Maar hij was ook heel lief. Als hij niet dronk.”

“Ik heb in ieder geval heel goed gezien hoe het op sommige vlakken echt niet moet”, gaat Douwe Bob verder, die bekende het niet makkelijk vindt om ‘dit soort dingen te zeggen’. “Het voelt alsof ik mijn vader daarin verraad. Maar nu ik zelf kids heb, ga ik het wel anders doen.”

Bron: AD, Boerderij van Dorst, Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress